TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

DeLorean gör comeback som elbil

Originalet gick på kärnkraft, men nu gör DeLorean comeback – den här gången som en helelektrisk sportbil.

forfatter
Publicerad 2022-02-21 - 14:56

Filmhistorien är full av ikoniska bilar och för många av de som växte upp på 80- och 90-talen vare nog DMC DeLorean extra speciell. Bilmodellen i sig blev inte särskilt framgångsrik, men den förevigades genom Marty McFlys och Doc Browns eskapader i Tillbaka till framtiden-filmerna. Och har sedan dess fått kultstatus. Nu kommer snart den elektriska uppföljaren!

Delorean DMC 12 side
Delorean DMC 12. (Foto: Wikipedia)

Läs också Fortfarande charmig Michael J. Fox briljerar i smått föråldrad ”klassiker”.

DeLorean DMC-12

En uppdaterad version av den klassiska DMC-12 förväntas bli lanserad i år. Den har knappast 1,21 gigawatt effekt eller tidsresor på listan över tillval, men verkar ändå vara ett ganska så piggt fordon!

DeLorean EVolved
DeLorean EVolved

Designhuset Italdesign ligger bakom designen av den moderniserade versionen. Bilen har naturligtvis måsvingedörrar (skulle bara fattas!) men förmodligen också en mer strömlinjeformad, aerodynamisk silhuett än sin föregångare. Åtminstone om vi ska tro de första designtolkningarna.

Vi vet ännu så länge inte mycket om tekniska specifikationer, räckvidd och prestanda, men det är troligt att nya DeLorean har en elektrisk drivlina. Och utifrån formspråket snackar vi nog om prestanda (och pris) i superbilsklassen.

Den som är intresserad och vill hålla sig uppdaterad kan anmäla sig till nyhetsbrevet på DeLorean.com!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nu kan du beställa din Polestar 6 Polestar 6 blir en Porsche-mördare
Teslas hemliga vapen: en superdator Superdatorn Tesla Dojo är deras vapen i kampen om att ha de säkraste, mest självkörande bilarna.
Billigare Tesla Y? Det finns tecken på att Tesla har en bakhjulsdriven Model Y på gång. Den byggs i så fall i Tyskland och har ett mindre batteri – och den kan komma väldigt snart.
Bluetooth säkrar däcken Det finns en app för det: Håll digital koll på cykelns däcktryck.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får ljud från Cambridge Audio Kan det bli en bilstereo med hela 1,21 gigawatt?
Teslas vilddjur kan äntligen beställas De lyckligaste får sin Model S Plaid eller Model X Plaid redan innan nyår.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend