Bil & Elfordon Datorer Fitness Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

DeLorean gör comeback som elbil

Originalet gick på kärnkraft, men nu gör DeLorean comeback – den här gången som en helelektrisk sportbil.

Skrivet av - Publicerad 2022-02-21 - 14:56
DeLorean gör comeback som elbil

Filmhistorien är full av ikoniska bilar och för många av de som växte upp på 80- och 90-talen vare nog DMC DeLorean extra speciell. Bilmodellen i sig blev inte särskilt framgångsrik, men den förevigades genom Marty McFlys och Doc Browns eskapader i Tillbaka till framtiden-filmerna. Och har sedan dess fått kultstatus. Nu kommer snart den elektriska uppföljaren!

Delorean DMC 12 side
Delorean DMC 12. (Foto: Wikipedia)

Läs också Fortfarande charmig Michael J. Fox briljerar i smått föråldrad ”klassiker”.

DeLorean DMC-12

En uppdaterad version av den klassiska DMC-12 förväntas bli lanserad i år. Den har knappast 1,21 gigawatt effekt eller tidsresor på listan över tillval, men verkar ändå vara ett ganska så piggt fordon!

DeLorean EVolved
DeLorean EVolved

Designhuset Italdesign ligger bakom designen av den moderniserade versionen. Bilen har naturligtvis måsvingedörrar (skulle bara fattas!) men förmodligen också en mer strömlinjeformad, aerodynamisk silhuett än sin föregångare. Åtminstone om vi ska tro de första designtolkningarna.

Vi vet ännu så länge inte mycket om tekniska specifikationer, räckvidd och prestanda, men det är troligt att nya DeLorean har en elektrisk drivlina. Och utifrån formspråket snackar vi nog om prestanda (och pris) i superbilsklassen.

Den som är intresserad och vill hålla sig uppdaterad kan anmäla sig till nyhetsbrevet på DeLorean.com!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen