TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR

Recension The Adam Project

Trivsam retro-sci-fi

Snabbkäftade och torrt rolige Ryan Reynolds är i sitt esse som tioårig familjefar.

forfatter
Publicerad 2022-03-11 - 00:14
Karakter
Äventyr
The Adam Project

Charmtrollet Ryan Reynolds har mer och mer typecastats i roller som präglas av rappa repliker, torr humor, ironi och (bitvis) metahumor. Bra exempel på det är filmer som Deadpool 1 och 2, Fast & Furious: Hobbs & Shaw, 6 Underground, Free Guy och Red Notice.

Alltid med ett pojkaktigt leende på läpparna, snabba moves och oförargliga repliker.

 

Alla filmer har inte varit lika underhållande, ibland har han också hamnat i ett väl upprepande mönster. Men med The Adam Project (som har samma regissör som Free Guy) bjuder han på en film som är både rolig/spännande och har ett bultande hjärta.

Läs också Spelnördarnas våta dröm! Disney har skräddarsytt en harmlös, lättsam komedi för alla gamers.

Filmen berättar historien om den munvige piloten Adam (Reynolds) som tvingas resa tillbaka i tiden för att rädda världen. 2022 träffar han sig själv som 12-åring och tillsammans måste de klara sig mot de faror som hotar – samtidigt som de bondar och slänger ur sig ironiska torra skämt mot varandra – och det fungerar förvånansvärt bra.

Unge Adam (debutanten Walker Scobell som imponerar stort!) är förstås en liten pyssling. Stor i munnen men liten till växten, spinkigt byggd och alla tuffa grabbars mobbningsoffer. Han får också en hel del stryk.

Adam växer upp som ensambarn med sin omtänksamma mamma (Jennifer Garner), som inte har återhämtat sig från förlusten av sin man, den bortgångne vetenskapsmannen (Mark Ruffalo). När Adam träffar den vuxna versionen av sig själv så får han se en självsäker, tuff och energisk Adam – och en rad roliga, och rörande, situationer uppstår.

The Adam Project 10
The Adam Project (Foto: Netflix)

The Adam Project har blivit en spännande, rolig inte minst och nostalgisk film, med en fin blandning av action, familjedrama och skön 1980-talsnostalgi. Det finns gott om gliringar och referenser till klassiska familjefilmer från 1980-talet, som War Games, Star Wars, Tillbaka till framtiden och E.T. Samma formfaktor och historiska sammanhang som Netflix har lyckats så väl med i Stranger Things fulländas.

Skurkarna är endimensionella och stereotypa, men även om vi inte blir imponerade av Cathrine Keeners föga trovärdiga väg mot storhetsvansinne så är detta tänkt att vara en film som drar skarpa linjer mellan gott och ont. Konfliktlinjerna är målade med bred pensel, men det är i de mellanmänskliga ögonblicken som filmen har sin själ.

The Adam Project 6
The Adam Project (Foto: Netflix)

Vuxne Adam har i åratal letat efter sin fru (Zoe Saldana), som förlorades 2018 (!), han fick permanenta ärr i själen av sin pappas tidiga bortgång och sin mammas självuppoffring. När den unge och vuxne pojken ”återförenas” uppstår underbart underhållande repliker och mänsklig värme.

Reynolds och Scobell har en otrolig kemi och spelar perfekt mot varandra. Och det blir definitivt inte sämre när alltid bra Mark Ruffalo gör entré.

 

The Adam Project 2 The Adam Project 4 The Adam Project 5 The Adam Project 3 The Adam Project 7 The Adam Project 8 The Adam Project 9 The Adam Project 11 The Adam Project 12 The Adam Project 13 The Adam Project 23
<
>
The Adam Project (Foto: Netflix)

 

Adam Project måste tas för vad den är: en film riktad till en ungdomlig publik, med uppdraget att underhålla. Actionscenerna är häftiga, lekfulla och alltid fyllda av snabba repliker. Vi tror att filmen kan bli en stor hit på Netflix – även bland oss ​​som var unga på 1980-talet. 4 superstabila stjärnor!

Filmen har global premiär på Netflix 11 mars.

Läs också Ge Ruffalo en Emmy! Mark ”Hulken” Ruffalo gör en fenomenal roll som sargat tvillingpar.
The Adam Project 22 The Adam Project 16 The Adam Project 17 The Adam Project 15 The Adam Project 20 The Adam Project 18 The Adam Project 19
<
>
The Adam Project (Foto: Netflix)
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

5 veckor 5 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Fakta
 • Netflix
 • Release: 11 mars 2022
 • Regi: Shawn Levy
 • Med: Ryan Reynolds, Walker Scobell, Zoe Saldana, Catherine Keener, Mark Ruffalo
 • Genre: Äventyr
 • Land: USA
 • År: 2022
 • Längd: 1:46
 • Betyg: 4
IMDB Rating
The Adam Project Action, Adventure, Comedy, Sci-Fi | March 11, 2022 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
Så järven var inte död! Hugh Jackmans Wolverine är inte död! År 2024 återuppstår hjälten med knivbladen i Deadpool 3.
Har "klonat" Darth Vaders röst med hjälp av artificiell intelligens James Earl Jones går i pension, men hans röst bevaras med hjälp av AI-teknik!
Äntligen är Lotus tillbaka! Fick du inte nog av arroganta, narcissistiska, rika vita turister på Hawaii, så kommer konceptet snart att återvända till skärmen.
Bridges i sitt esse! Jeff Bridges bevisar att ålder bara är en siffra. Han briljerar som pensionerad superspion i miniserien som bygger på Thomas Perrys roman.
Fascinerande dålig! Viaplay försöker sig på ett klumpigt inlägg i den inflammerade vargdebatten – men serverar oss en fullständigt ointressant och oengagerande historia.
Mer svensk cash! Netflix släpper nu den efterlängtade andra säsongen av Snabba Cash!
Följ Ljud & Bild