Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Recension: The Adam Project

Trivsam retro-sci-fi

Snabbkäftade och torrt rolige Ryan Reynolds är i sitt esse som tioårig familjefar.

Av / 2022-03-11 - 00:14
The Adam Project
Tor Aavatsmark

Charmtrollet Ryan Reynolds har mer och mer typecastats i roller som präglas av rappa repliker, torr humor, ironi och (bitvis) metahumor. Bra exempel på det är filmer som Deadpool 1 och 2, Fast & Furious: Hobbs & Shaw, 6 Underground, Free Guy och Red Notice.

Alltid med ett pojkaktigt leende på läpparna, snabba moves och oförargliga repliker.

 

Alla filmer har inte varit lika underhållande, ibland har han också hamnat i ett väl upprepande mönster. Men med The Adam Project (som har samma regissör som Free Guy) bjuder han på en film som är både rolig/spännande och har ett bultande hjärta.

Läs också Spelnördarnas våta dröm! Disney har skräddarsytt en harmlös, lättsam komedi för alla gamers.

Filmen berättar historien om den munvige piloten Adam (Reynolds) som tvingas resa tillbaka i tiden för att rädda världen. 2022 träffar han sig själv som 12-åring och tillsammans måste de klara sig mot de faror som hotar – samtidigt som de bondar och slänger ur sig ironiska torra skämt mot varandra – och det fungerar förvånansvärt bra.

Unge Adam (debutanten Walker Scobell som imponerar stort!) är förstås en liten pyssling. Stor i munnen men liten till växten, spinkigt byggd och alla tuffa grabbars mobbningsoffer. Han får också en hel del stryk.

Adam växer upp som ensambarn med sin omtänksamma mamma (Jennifer Garner), som inte har återhämtat sig från förlusten av sin man, den bortgångne vetenskapsmannen (Mark Ruffalo). När Adam träffar den vuxna versionen av sig själv så får han se en självsäker, tuff och energisk Adam – och en rad roliga, och rörande, situationer uppstår.

The Adam Project 10
The Adam Project (Foto: Netflix)

The Adam Project har blivit en spännande, rolig inte minst och nostalgisk film, med en fin blandning av action, familjedrama och skön 1980-talsnostalgi. Det finns gott om gliringar och referenser till klassiska familjefilmer från 1980-talet, som War Games, Star Wars, Tillbaka till framtiden och E.T. Samma formfaktor och historiska sammanhang som Netflix har lyckats så väl med i Stranger Things fulländas.

Skurkarna är endimensionella och stereotypa, men även om vi inte blir imponerade av Cathrine Keeners föga trovärdiga väg mot storhetsvansinne så är detta tänkt att vara en film som drar skarpa linjer mellan gott och ont. Konfliktlinjerna är målade med bred pensel, men det är i de mellanmänskliga ögonblicken som filmen har sin själ.

The Adam Project 6
The Adam Project (Foto: Netflix)

Vuxne Adam har i åratal letat efter sin fru (Zoe Saldana), som förlorades 2018 (!), han fick permanenta ärr i själen av sin pappas tidiga bortgång och sin mammas självuppoffring. När den unge och vuxne pojken ”återförenas” uppstår underbart underhållande repliker och mänsklig värme.

Reynolds och Scobell har en otrolig kemi och spelar perfekt mot varandra. Och det blir definitivt inte sämre när alltid bra Mark Ruffalo gör entré.

 

The Adam Project 2 The Adam Project 4 The Adam Project 5 The Adam Project 3 The Adam Project 7 The Adam Project 8 The Adam Project 9 The Adam Project 11 The Adam Project 12 The Adam Project 13 The Adam Project 23
<
>
The Adam Project (Foto: Netflix)

 

Adam Project måste tas för vad den är: en film riktad till en ungdomlig publik, med uppdraget att underhålla. Actionscenerna är häftiga, lekfulla och alltid fyllda av snabba repliker. Vi tror att filmen kan bli en stor hit på Netflix – även bland oss ​​som var unga på 1980-talet. 4 superstabila stjärnor!

Filmen har global premiär på Netflix 11 mars.

Läs också Ge Ruffalo en Emmy! Mark ”Hulken” Ruffalo gör en fenomenal roll som sargat tvillingpar.
The Adam Project 22 The Adam Project 16 The Adam Project 17 The Adam Project 15 The Adam Project 20 The Adam Project 18 The Adam Project 19
<
>
The Adam Project (Foto: Netflix)
Karakter
The Adam Project

Fakta:

  • Netflix
  • Release: 11 mars 2022
  • Regi: Shawn Levy
  • Med: Ryan Reynolds, Walker Scobell, Zoe Saldana, Catherine Keener, Mark Ruffalo
  • Genre: Äventyr
  • Land: USA
  • År: 2022
  • Längd: 1:46
  • Betyg: 4

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen