TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Recension Red Notice

Höstens guilty pleasure

Höstens första guilty pleasure är här! Bli skamlöst förförd av en lekfull och skrattretande stjärntrio.

forfatter
Publicerad 2021-11-11 - 15:01
Karakter
Komedi
Red Notice

Dwayne ”The Rock” Johnsons varumärke är definitivt inte djupa karaktärsstudier à la Hamlet eller Kung Lear, men emellanåt levererar han väldigt underhållande, lättsam humor – så även i Red Notice.

Trion Dwayne Johnson, Ryan Reynolds och eldiga Gal Gadot bjuder på ett välgjort, skamlöst publikfrieri till alla fans av lättsamma komedier, blandat med referenser till kända filmklassiker som Indiana Jones, James Bond och Ocean’s Eleven.

 

Inte det minsta nyskapande eller originellt, men ändå enkel komik från skickliga skådespelare som lyckas underhålla en höstmörk onsdagskväll.

Läs också Farväl med dunder och brak! Efter fem filmer tackar Daniel Craig för sig som agent 007 – och vilken spektakulär exit han gör!

Handlingen är väldigt enkel, full av hål och osannolikheter. Ryan Reynolds spelar protagonisten Nolan Booth, mer känd som världens näst mest kända, snabbkäftade konsttjuv. Efter en spektakulär stöld av ett av Kleopatras guldägg får han CIA-agenten John Hartley (Dwayne Johnson) i hälarna.

Läs också Someone please call 911! Ingen lätt prövning, men en lyckad remake och en intensiv enmansshow.

En anonym superrik konstsamlare är villig att betala stora pengar för att fullborda samlingen med alla tre Kleopatras ägg – så nu börjar kapplöpningen om att stjäla det tredje ägget. Booth stöter på hård konkurrens från den smarta och gåtfulla The Bishop (Gal Gadot).

På känt manér är inte allting som det verkar i den här kuppfilmen, här lurar alla alla. Aldrig chockerande överraskande eller särskilt originellt, men det här håller ändå långt en trist höstkväll med en stor påse popcorn och ett sexpack.

Red Notice
Red Notice (Foto: Netflix)

Det som bär upp filmen är det helt njutbara samspelet mellan Johnson, Reynolds och Gadot. Slapstick-skämten haglar, det är absolut inte alla som sitter lika bra, men få är lika duktiga som Reynolds, med sin pojkaktiga charm, på att riva av pinsamma skämt – även om det ironiseras lite väl mycket över Johnsons blanka hjässa.

Spänstiga Gadot har övertygat med sina actionfärdigheter mer än en gång, och även om Wonder Woman 1984 var en trist historia så berodde det inte på bristen på actionnärvaro från fröken Gadot. Hon har ett busigt leende och skön komisk timing när hon spelar ut testosteronkillarna mot varandra.

RED NOTICE RED NOTICE RED NOTICE RED NOTICE RED NOTICE RED NOTICE RED NOTICE Red Notice_12 Red Notice_15 Red Notice RED NOTICE Red Notice_14 Red Notice_10 Red Notice_13 Red Notice
<
>
Red Notice (Foto: Netflix)

Vi tvivlar starkt på att det är särskilt mycket i Red Notice som kommer att brännas fast permanent i hippocampus i din hjärna, men i lite knappt två timmar kan du sätta huvudet i viloläge och låta dig charmas av denna fåniga verklighetsflykt. 4 stjärnor.

Red Notice går att strömma på Netflix från den 12 november.

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?
Red Notice (Foto: Netflix)

Fakta
  • Netflix
  • Release: 12 november 2021
  • Regi: Rawsone M. Thurber
  • Med: Ryan Reynolds, Dwayne Johnson, Gal Gadot, Ritu Arya, Chris Diamantopoulos, Ivan Mbakop, Vincenzo Amato, Rafael Petardi
  • Genre: Actionkomedi
  • Land: USA
  • År: 2021
  • Längd: 1:55
  • Betyg: 5

Lämna en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

Ny norsk stjärnregissör? Norsk debutregissör går direkt till toppen hos strömningsjätten.
Se sjöjungfrun återuppstå! Ännu en långfilm från Walt Disneys rika animationsskatt fast med levande skådespelare är på gång.
And the Oscar goes to... I januari fick Ruben Östlund tre uppskattande nomineringar från Oscar-akademien för Triangle of Sadness. I går kväll gick han (och resten av Norden) slokörade hem.
Stabil retro-krim på HBO Max Andra säsongen om den klassiska LA-detektiven har hittat formen, och stilen.
Ny dansk Netflix-thriller Netflix tillkännager premiärdatumet för ännu en dansk originalserie.
Följ Ljud & Bild