Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Recension: MILF of Norway, säsong 1

Oskyldigt MILF-kul

Med lanseringen av sin första nordiska originalserie visar ”nykomlingen” Max lovande takter.

Av / 2024-05-20 - 14:30
MILF of Norway, säsong 1
Tor Aavatsmark

Det var väl oförlikneliga Jennifer Coolidge (The White Lotus), som Stiflers mamma i tonårskomedin American Pie (1999), som gjorde MILF (Mother I’d Like to Fuck) till ett känt begrepp.

Plötsligt blev MILF en del av den vardagliga populärkulturen – och än i dag toppar ordet regelbundet listorna över söktermer på världens största erotiska webbplats. För vem vill väl inte ha en mogen, erfaren och självsäker kvinna?

För ganska exakt ett år sedan meddelades att Warner Media/Discovery skulle slopa HBO-namnet i USA, ”fusionera” Discovery+ med HBO Max och lansera den mer omfattande streamingtjänsten ”Max”. Nu är tiden kommen för en nordisk lansering.

Läs också Hel-MAX? Warner Media och Discovery förändrar sitt utbud av streamingtjänster radikalt.

Inte bara ett nytt namn, utan också ett nytt fokus. Från och med den 21 maj blir HBO Max-innehållet en del av Warner Media och Discovery-konglomeratet, och allt innehåll samlas i Max. Allt om den stora omvandlingen, och vad det kommer att innebära för ditt abonnemang, kan du läsa här!

Vi vet inte om programcheferna på ”nykomlingen” Max har sneglat på sökmotoroptimering och webbens algoritmer när de gav grönt ljus till den nya serien MILF of Norway, men titeln kan säkert inte skada.

 

På Max ”födelsedag” lanseras den första nordiska originalserien, och nej, det är (tack och lov) inte en ny, töntig realityserie, utan en dramaserie med humoristisk udd, signerad regissören Rune Langlo.

Huvudrollerna spelas av Trond Fausa Aurvåg (Lilyhammer, Oppenheimer) och Mariann Hole (Halvbrodern, Wisting) – och de begåvade veteranerna lyfter ett lite halvfärdigt manus till en bra bit över det medelmåttiga.

Som ett helt genomsnittligt gift par i mitten av fyrtioårsåldern har både Lars (Fausa Aurvåg) och Lene (Hole) haft sina med- och motgångar. Det slår inte direkt några erotiska gnistor om dem längre, och det underlättar definitivt inte att Lene plötsligt blir av med jobbet och får en rejäl knäck i självförtroendet.

Efter ett oväntat uppköp blir Lene plötsligt överflödig på sitt toppjobb på en medelstor reklambyrå. När både hennes ekonomi och äktenskap krackelerar får hon ett slags tröst och självförtroendelyft på det sociala mediet ”InsideFans” (en lokal version av OnlyFans).

Mariann Hole, ”MILF of Norway, säsong 1” (Foto: Max)

Nästan av en slump inser Lene, till sin stora förvåning, att det finns en stor (betalande!) publik där ute som mer än gärna tittar under kjolen på en mogen kvinna. Och hennes nisch är att ta på sig (eller ska vi säga ta av sig?) det allra norskaste av allt norskt: nationaldräkten bunad.

Till en början är hon tveksam, lite skamsen och osäker, men sedan börjar komplimangerna – och pengarna – att strömma in, och när Lene kommer i kontakt med influencer-experten Emrik (Kim F. Jørgensen, Troll) släpper hon sina fördomar och kläder.

Samtidigt isolerar hon sig mer och mer från sin familj, inklusive sin tonårsson utan kompisar, sina vänner och sin umgängeskrets – allt medan rädslan (spänningen?) för att bli upptäckt sliter på henne.

MILF of Norway_1 (6) MILF of Norway_1 (7) MILF of Norway_1 (5)
<
>
MILF of Norway, säsong 1 (Foto: Max)

I stil och ton påminner Lenes karaktär en hel del om den frispråkiga och frisinnade Sofia (Ida Engvoll) i dramakomedin Kärlek & Anarki. Båda är vuxna, självförverkligande kvinnor som har mod, självförtroende, humor och en befriande självironi. Det är Hole som bär upp serien, och med sin komiska timing, charm och jordnära inställning till karaktären gör hon MILF of Norway till en riktig liten charmbomb.

Med det sagt så är detta en ”bomb” med en dos fuktigt krut. Att vem som helst kan sätta upp sin egen personliga hemsida och tjäna pengar på nätporr är dagsaktuellt, och vinklingen med bunad-erotik som nisch är både originell och rolig. Men det finns delar av manuset som helt enkelt inte hänger ihop.

MILF of Norway, säsong 1 (Foto: Max)

Att Lene skulle bli av med jobbet på en enda dag är en sak, men att hon bara skulle ha 30 kronor på kontot efter mindre än en vecka är inte särskilt troligt, inte heller att hon skulle vara så lättövertalad att ta allt mer lättklädda bilder – och dessutom av en helt främmande person.

Läs också Ett oanständigt förslag ... Härligt, charmerande samtidsdrama med välbekanta konflikter och utmaningar.

Fausa Aurvåg är (och detta är en komplimang!) den ultimata ”vanlige mannen”, som i sin mycket genomsnittliga lusekofta och välkammade frisyr är precis så tråkig och ordinär som vi förväntar oss. Men hans något tafatta närmanden mot sin 20 år yngre advokatkollega känns inte särskilt troliga, och varför i hela friden manusförfattarna har valt att lägga så mycket tid på den fullständigt ointressanta, försmådda hiphop-klienten är bortom vår fattningsförmåga.

MILF of Norway, säsong 1 (Foto: Max)

Det småtöntiga kompisparet kommer in som en komisk sidekick, men är lite väl karikerade. Vi hade mycket hellre sett mer av Lene och hennes förvandling från en vanlig, lite sorgsen grannkvinna mitt i livet till en yppig, lättklädd MILF-fresterska. Tyvärr följs aldrig tråden riktigt upp när hon livestreamar obeslöjad, men det får vi kanske se mer av i en (eventuell) säsong 2?

MILF of Norway är inte på något sätt en banbrytande serie, men den bådar ändå gott för lokala satsningar på Max, som nu är tillbaka på rätt spår med nordiskt, särpräglat originalinnehåll. Bortsett från ett par irriterande genvägar i manuset, plus några överdrivna karaktärer och handlingstrådar, kommer du att bli charmad och förförd av denna ytterst folkliga MILF. 4 svaga stjärnor.

Läs också Mer än bara "okidoki" En stilren, lite ytlig, postapokalyps, som surfar i mål med sin ironiska touch.

Serien består av 8 avsnitt, med veckopremiär varje fredag. Recensionen är baserad på alla avsnitt.

Karakter
MILF of Norway, säsong 1

Fakta:

  • Max
  • Release: 21 maj 2024
  • Regi: Rune Langlo
  • Med: Trond Fausa Aurvåg, Mariann Hole, Odd-Magnus Williamson, Henriette Faye-Schjøll, John E. Jørgensrud, Kim F. Jørgensen, Fridtjof B. Roland, Hibba Najeeb, Rudy Claes, Maxime Jacobsen, Norah Kristoffersen, Philip Helgar, Andre Eriksen, Mohammed Chakiri, Natalie B. Roland, Amir Asgharnejad, Dennis Storøi, Trine L. Olsen
  • Genre: Drama
  • Land: Norge
  • År: 2024
  • Längd: 3:00 h
  • Betyg: 4
  • IMDb

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen