Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

The Boss öppnar arkivet!

Av alla artister i hela världen är det väl ingen som har utsatts för mer bootlegging än Bruce Springsteen. Nu tar han tag i det hela själv och lägger ut stora delar av sitt arkiv för nedladdning.

Av / 2014-11-25 - 16:37
The Boss öppnar arkivet!

Rocklegenden som är känd för sina omfattande turnéer – och konserter på uppemot fyra timmar – har länge varit en god affär för den svarta marknaden med bootleggers, som givit ut konserter med högst varierande ljudkvalitet på CD. Trots haltande ljud har det uppenbarligen funnits en stor efterfrågan på grund av en enorm och trogen fanbase som ”aldrig” tycks få nog.

Första tecknet på att någonting var i görningen fick vi av Springsteens management när High Hopes-konserterna presenterades. Under den turnén gick det att ladda ner varje konsert i FLAC-format efter bara ett par dagar. Nu går ”Chefen” ännu längre.

Springsteen-live

Från och med 17 november kan man på den nya webbsidan Live/BruceSpringsteen köpa och ladda ner konserter från Springsteens arkiv.

En riktig godbit är från legendariska Apollo Theater i New York från Wrecking Ball-turnén. En imponerande show, med otroligt intim atmosfär, härlig låtlista och superljud! Dessutom finns hela 30 High Hopes-konserter, nymixade i MP3, Lossless eller HD-ljud (FLAC/ALAC).

Har du en CD-spelare som står och samlar damm kan du köpa många av konserterna på CD.

Priset per konsert börjar på ungefär 70 kronor.

Det mest intressanta med nylanseringen är att Springsteen skriver så här på sin egen hemsida: ”The first in a series of archival releases from Bruce Springsteen”.

Got High Hopes!

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ABBA i Atmos-format

Från The Bear till Bruce Springsteen!

Nu kan du länka till alla musiktjänster på en gång

Apple: Mixa i Dolby Atmos, få mer betalt!

Nu kan du mixa in Volvoljud i din musik

Spotify-appen förnyad

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas

The Boss är i Sverige nu!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen