jabra_sport_corded_04_white

Test av Jabra Sport Corded

Mer yta än innehåll

Jabra har i utgångspunkt valt en kortare sladd som du kan förlänga vid behov, allt för att kunna anpassa lurarna på bästa sätt. Men denna finess fungerar tyvärr inte till alla mobiler.

Plus

Passformen
Sladden
Våtsäker

Minus

Ljudet

Använder du en Nokia-, Sony Ericsson- eller Samsung-mobil som musikkälla fungerar inte den korta kabeln utan du måste använda dig av förlängningskabeln, som då fungerar som adapter. Förpackningen i sig är inte någon ögonbrynshöjare, men går att återanvända om du skulle vilja och innehåller dessutom allt du behöver. Förutom förlängningssladd hittar du två extra öronkuddar i olika utföranden för att kunna få en passform som passar de flesta, samt en snygg liten förvaringsväska. Sladden är läckert gul och av den platta typen för att minska risk för trassel och är dessutom utrustad med ett klipps för att hålla sladden på plats, samt volymkontroll som även fungerar som headset om du har iPhone. Lurarna sitter bra runt öronen tack vare formbara öronbågar och håller sig bra på plats även under rörelse. Att de är våtsäkra gör dem till bra sällskap i svettig träning. Ljudet är klart och öppet men med en distinkt diskant som oroar mig lite. Ökar du volymen för mycket blir det lätt påträngande och skränigt. Takidas You learn fungerar på relativt låg volym men jag saknar djupet i Roberts röst och jag måste tyvärr erkänna att jag efter ett tag koncentrerade mig mer på ljudet än träningen.

SlutsatsPåhittet med en kortare sladd tycker jag är innovativt och det har lagts mycket krut på utformning och tillbehör. Men det spelar ju mindre roll när ljudet är påträngande och utan djup.


Kommentarer (1)
  1. Mycket bra lurar att springa med. Men väldigt besviken på att volym kontrollen och knappen som man svarar på och bytar låt med strular mycket. Det står att dom ska tåla att springa i regn med dom, men tål visst inte lite svett. Så nu har man slängt ut dyra pengar på något man trodde var bra men som inte tål en löprunda då man svettas.