annons
annons
annons

Nyheter

Superliten systemkamera med 4K-video

Olympus lilla systemkamera har blivit en ännu bättre nybörjarkamera.

annons

Av alla små systemkameror vi har testat är det lilla EM10 mkII från Olympus som varit roligast att fotografera med. Den är så liten att det är ett sant nöje att ha den med sig, men inte så pytteliten att den är opraktisk. Nu heter kameran OM-D E-M10 Mark III (puh!), men ser nästan precis likadan ut som sin föregångare.

Den nya versionen har fått en ännu bättre bildprocessor, som äntligen gör att den lilla kameran filmar äkta 4K-video (30/25/24p).

Foto: Olympus

Foto: Olympus

 

Bättre ergonomi
Ett lite större grepp (se bilden ovan) och större rattar gör den ännu mer användarvänlig och OM-D E-M10 Mark III (Ja, jag vet …) är en aning snabbare än föregångaren med en bildhastighet på 8,6 bilder/s.

Olympus påstår att autofokusen är förbättrad, nu har den 121 fokuspunkter och Olympus välfungerande bildstabilisator.

Foto: Olympus

Foto: Olympus

 

Kameran har en stor OLED-sökare med 2,36 Mp-upplösning och en vinklingsbar 8 cm pekskärm med 1 Mp-upplösning.

Den har tyvärr inte samma fina 20 Mp-bildsensor som PEN-F eller OM-D E-M1 Mark II, utan samma 16 Mp Micro Four Thirds-sensor som föregångaren.

Det gör att vi misstänker att bildkvaliteten är densamma.

Foto: Olympus

Foto: Olympus

 

Mer användarvänlig
Funktionerna är i stort sett desamma, ett Bleach Bypass-konstfilter är tillagt i menyn och Full Auto-inställningen har fått bättre scenigenkänning – och kameran har fått flera förbättringar som gör den enklare för nybörjare.

Batteriet är något större, det klarar 350 bilder på en laddning, och den inbyggda blixten tänds med ett tryck på strömbrytaren.

Olympus OM-D E-M10 III finns i svart och silver och kommer i september. Den kostar 7 500 kronor, eller 9 000 kronor med en M. ZUIKO 14-42mm EZ-zoom (bilden ovan). Ett test är redan planerat i ett kommande nummer.

Foto: Olympus

Foto: Olympus

 

annons
annons
annons
annons
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. .