annons
annons

Film

Mer bombastisk sci-fi-action!

”Today we celebrate our Independence Day”, deklamerade den patriotiske presidenten, i Bill Pullmans skepnad, i Roland Emmerichs megasuccé ”Independece Day” (1996) – nu kommer uppföljaren.

Spänn fast säkerhetsbältena ännu en gång och förberedd dig på häftiga actionscener och svulstig dialog. Sommaren 2016 kommer ”Independence Day 2” till en bio nära dig.

Det är deadline.com som meddelar att Foix har gett grönt ljus för en uppföljare till filmsuccén där jorden bombarderas tillbaka till stenåldern av stora och elaka aliens. Med maj 2015 som första filmningsdatum återstår bara för producenterna att få till ett avtal med regissör Emmerich samt övertala Will Smith om att upprepa sin roll – en roll som han påstås vara avskriven från på grund av att han är för dyr och för ”kommersiell”. Fast det är vi övertygade om är bullshit – tro oss, tackar Will Smith ja till att göra rollen så är Fox villiga att hosta upp vad det än kostar. Få skådisar är större biljettmagneter på biografer än han. 

Det är däremot redan bekräftat att Jeff Goldblum är med i uppföljaren. 

independence-day-film-poster 

Världspremiären är i dagsläget planerad till 24 juni 2016 och med tanke på att arbetstiteln är ”ID Forever, Part I” surrar det redan rykten om två stycken uppföljare, vilket vi är övertygade om kommer att bero på om Emmerichs actionfest ännu en gång lyckas locka hundratusentals biobesökare över hela världen.

Den första filmen är en av de mest lönsamma någonsin med en omsättning på sex miljarder kronor, en mega-omsättning som fick god draghjälp av filmens imponerande och banbrytande specialeffekter – och där sprängningen av Vita Huset har blivit en filmklassiker.

independencedaywillsmithcigar

Får vi se Will Smith kicka ass en gång till?

Manuset ska (precis som originalet) skrivas av Roland Emmerich och Dean Devlin, men än så länge är handlingen okänd. Räkna med viftande amerikanska flaggor, enorma rymdskepp, överväldigande specialeffekter, svulstig dialog och en tår eller två. Enligt Emmerich kan vi förvänta oss något ”helt extraordinärt”. 

Det här KAN bli väldig kul!

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-