Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Nokia N8

Multimediemobilen

Ljud & Bild tycker
Mycket bra kamera. HDMI. USB-värd. FM-sändare
Lite trög. Hänger sig ibland.
Specifikationer

Nokia N8
3,5-tums skärm
360 x 640 pixlar
FM-sändare
12 Mp-kamera
Symbian 3
Pris: 4 800 kr

Detta är Nokias nya flaggskepp, och med rätta. Som multimedietelefon är detta en mobil som kan i stort sett allting. Utseendemässigt har Nokia använt sig av en design vi är vana vid från andra smarta telefoner. N8 har en 3,5-tums AMOLED-skärm som är väldigt bra. Och Symbian 3 innebär att skärmen fått många förbättringar. Det som kan irritera är främst två saker. För det första kan skärmen verka lite rörig. Du installerar flera startskärmar men de innehåller så mycket information att det är lätt att tappa översikten. Efter lite omorganisering och anpassning blir det bättre, men både iOS 4 och Windows Phone 7 hanterar detta smidigare.
Det andra problemet med telefonen är att den har en tendens att hänga sig. Vi utgår från att det bara är en barnsjukdom som kommer att rättas till med hjälp av uppdateringar.
Mobilen har vansinniga 12 megapixlar och kanske den bästa kameran av alla vi har testat. Den har extremt bra optik och tack vare bra programvara har den fina redigeringsmöjligheter. Detta gäller även video. Musikspelaren är väldigt bra och öronsnäckorna som ingår låter förvånansvärt fint.
Telefonen levereras med alla sladdar och kablar som behövs. I och med att den har HDMI-utgång ingår det också en adapterkabel som gör att du kan koppla den direkt till TV:n. Den stöder även 5.1-ljud, så om du har film i telefonen kan du visa dem på TV:n, komplett med surroundljud. Det ingår även en MicroUSB-till-USB-kabel som innebär att du kan koppla in ett USB-minne eller en minneskortläsare direkt till telefonen. Det är en strålande funktion och all heder åt Nokia som till skillnad från andra skickar med alla kablar som behövs.
N8 har gratis navigering och kartan kommer från OVI. Där finns även resehandböcker från Michelin och Lonely Planet.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

LG Optimus 7

Windows i ny kostym

Bra gränssnitt. Bra skärm. Bra kamera.
Många viktiga funktioner saknas i Sverige.

HTC Desire Z

Proffstelefon

Bra skärm. Tangentbord.
Lite trögt att ta fram tangentbordet.

iPhone 4

Designen som försvann

Extremt bra skärm. Bra kamera.
Videosamtal endast till iPhone 4 och Mac.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.