iPhone 4

Designen som försvann

Det går inte att bortse från iPhone 4. Även om det är en telefon som funnits ett tag nu, innebär lanseringen av iOS 4.2 att den får nytt liv. Själva iPhone-konceptet uppgraderades markant i somras när version 4 kom. I synnerhet designen hade fått sig en uppfräschning och i kombination med en helt ny och extremt bra skärm kändes iPhone 4 som en helt ny telefon. Designförbättringen kom dock av sig en aning när Apple gick ut och rekommenderade att man bör använda en så kallad ”bumper” för att råda bot på eventuella täckningsproblem. Denna gummilist skyddar visserligen telefonen också, men döljer samtidigt den dekorativa metallkanten.
Förutom en väldigt bra skärm, med 960 x 640 punkters upplösning, har telefonen fått en väsentligt bättre kamera och 5 megapixlar. På framsidan finns ännu en kamera för videosamtal, även kallat Facetime. De fungerar visserligen bara mellan iPhone 4-telefoner, men nyligen kom det också ett tillägg till Mac OS X som gör att man kan göra videosamtal till Mac-datorer. Som nämnts ovan kan iPhone 4 numera göra utskrifter via AirPrint och streama med AirPlay.
Det nya operativsystemet innebär också att iPhone 4 har fått förbättrad säkerhet vilket gör den mer lämpad som företagstelefon än tidigare modeller.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

LG Optimus 7

Windows i ny kostym

Bra gränssnitt. Bra skärm. Bra kamera.
Många viktiga funktioner saknas i Sverige.

HTC Desire Z

Proffstelefon

Bra skärm. Tangentbord.
Lite trögt att ta fram tangentbordet.

Nokia N8

Multimediemobilen

Mycket bra kamera. HDMI. USB-värd. FM-sändare
Lite trög. Hänger sig ibland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Marius


Senaste artiklar: