Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

HTC Desire Z

Proffstelefon

Ljud & Bild tycker
Bra skärm. Tangentbord.
Lite trögt att ta fram tangentbordet.
Specifikationer

HTC Desire Z
3,7-tums skärm
800 x 480 pixlar
5 Mp-kamera
Android 2.2
Pris: ca 5 500 kr

Detta är den enda telefonen i den här omgången som har ett fysiskt tangentbord. Om du skriver mycket är det antagligen en fördel som du bör ta hänsyn till. Desire Z är en ganska så stor telefon, som inte direkt blir mindre av att den har ett utfällbart tangentbord – som sitter fast på ett sätt vi inte sett förut, man nästan lyfter upp skärmen för att få fram tangenterna. En udda lösning, men det gör telefonen användarvänlig om du ställer ifrån dig den på ett bord och vill titta på skärmen utan att böja huvudet.
Gränssnittet är väldigt bra och går snabbt att använda. HTC har gjort sina egna anpassningar till Android 2.2, vilket gör det ännu bättre. Telefonen kan kännas lite trög när du ska zooma in i texter, men det ska kunna gå att ordna genom att tweaka systemet med en uppgradering.
Att skriva SMS är en positiv upplevelse. Det finns en samlad inkorg för e-post på samma sätt som iPhone, vilket ger omedelbar översikt över olika e-postkonton. Den senaste versionen av Android har också en aning bättre hantering av kontakter.
Media är inte Desire Z:s starkaste sida, men musik och video är helt godkänt. Telefonen stöder DLNA.
Det är nog proffsanvändarna som uppskattar den här telefonen mest, även om den har alla vanliga funktioner också och hanterar sociala medier fint. Kort sagt: en mycket bra telefon som HTC borde kunna förvänta sig mycket av.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

LG Optimus 7

Windows i ny kostym

Bra gränssnitt. Bra skärm. Bra kamera.
Många viktiga funktioner saknas i Sverige.

iPhone 4

Designen som försvann

Extremt bra skärm. Bra kamera.
Videosamtal endast till iPhone 4 och Mac.

Nokia N8

Multimediemobilen

Mycket bra kamera. HDMI. USB-värd. FM-sändare
Lite trög. Hänger sig ibland.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.