Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

LG Optimus 7

Windows i ny kostym

Ljud & Bild tycker
Bra gränssnitt. Bra skärm. Bra kamera.
Många viktiga funktioner saknas i Sverige.
Specifikationer

LG Optimus 7
3,8-tums skärm
800 x 480 pixlar
5 Mp-kamera
Windows Phone 7
Pris: 5 000 kr

Optimus 7 är en av de första med Windows Phone 7, tillsammans med HTC Trophy. Denna genomgång bygger på ett förhållandevis kort test, men det viktigaste finns med.
LG:s telefon har tre knappar: tillbaka, meny och sök. Det måste alla Phone 7-baserade modeller ha. Förvånansvärt nog går det inte att sätta in extra minne så du måste klara dig med de 16 GB som finns från början. Samma upplägg som iPhone alltså. Skärmen är mycket bra och precis.
Det finns gott om programvara i själva operativsystemet men LG har dessutom bidragit med ett par egna applikationer. En av dem är en funktion som gör att man kan ta panoramabilder. En annan heter PlayTo och utnyttjar det faktum att telefonen stöder DLNA, vilket innebär att du bland annat kan sända video till TV:n om den är kompatibel. Detsamma gäller musik. ScanSearch är ett annat program som LG bjuder på. Det använder sig av kameran för att lägga in information om intressepunkter i din närhet – en variant av så kallad Augmented Reality.
Vi förväntar oss mycket av Optimus 7. Den är snabb och enkel att använda, men lider av att Windows Phone 7 bara finns på engelska och att det inte går att köpa applikationer. Den stöder inte heller Microsofts musikhandel.
En funktion som kännetecknar Phone 7-mobiler är stödet för Xbox Live. Det är lysande, men för närvarande stöds inte denna funktion i Sverige. Detta är alltså inget som LG kan lastas för, precis som de övriga funktionerna som saknas.
Vi hade gärna rekommenderat Optimus 7, men med tanke på Windows Phone 7:s begränsningar i Sverige rekommenderar vi hellre att du väntar tills alla funktioner går att använda innan du köper en telefon med Microsofts nya operativsystem.

Också i detta test:

HTC Desire Z

Proffstelefon

Bra skärm. Tangentbord.
Lite trögt att ta fram tangentbordet.

iPhone 4

Designen som försvann

Extremt bra skärm. Bra kamera.
Videosamtal endast till iPhone 4 och Mac.

Nokia N8

Multimediemobilen

Mycket bra kamera. HDMI. USB-värd. FM-sändare
Lite trög. Hänger sig ibland.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.