Search
Generic filters

TEST : Audio Technica ATH-CKR7TW

Nej tack

Propparna från Audio-Technica låter bra så det räcker, men har ett par skavanker som konkurrenterna har fixat.

Audio Technica ATH-CKR7TW

Ljud & Bild tycker

Neutralt och bra ljud i bas och mellanregister. Bra batteritid i propparna.
Ganska skarpa övertoner. Ingen imponerande kapacitet i laddningsfodralet. Klassens värsta ljudfördröjning. Oanvändbara till film och spel.
 • Typ: Helt trådlösa öronproppar
 • Bluetooth: 5.0
 • Vattentäta: Nej
 • Kodek: aptX, AAC, SBC
 • Batteri: 6 timmar, 9 extra i fodralet
 • Vikt: 18 g
 • Laddkabel: Mikro-USB
 • Webb: bergsala.se
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 2600 kr

Japanska Audio-Technica har gjort hörlurar i en mansålder och flera av dem är väldigt bra. Vi har inte varit lika entusiastiska över deras öronproppar, undrar just om de kan ändra på det med toppmodellen?

ATH-CKR7TW är Audio-Technicas modell för de som vill ha bästa möjliga ljud. De är inte vattentäta och dammtäta, så om du behöver öronproppar för träning är det ATH-SPORT7TW du ska ha. Trots att namnen är snarlika så ska man inte betrakta den senare som en sportversion av CKR7TW. De är väldigt olika, både när det gäller utseende och ljud. Sportversionen har ett mindre element (5,8 mm) och är bastunga för att man ska höra rytmerna när man tränar, medan CKR7TW har ett dubbelt så stort element och är fintrimmad för att låta så naturligt som möjligt med musik.

CKR7TW har inte fått USB-C utan använder Mikro-USB för laddning. Det betyder långsammare laddning, lyckligtvis är batteritiden acceptabel med 6 timmar i själva propparna. Jag är inte lika nöjd med laddfodralet, som bara rymmer en och en halv laddning – alltså 9 timmar extra.

Propparna har en del irritationsmoment. För det första är räckvidden ganska medioker trots Bluetooth 5.0. Vi hamnade på ungefär 20 meter utomhus, vilket är mindre än hälften av de bästa. Dessutom hörs ljudet från telefonsamtal bara i högra örat. Först trodde jag att något var fel, att den vänstra proppen hade tappat signalen. Men nej, det ska vara så.

Passform

Propparna är stora och sticker ut en del ur öronen. De tynger ner när man promenerar snabbt. Det ingår ett par vingar som man kan trä utanpå, då sitter de mycket bättre i öronen. Men så en miss: med vingarna på passar inte propparna i fodralet, så dem måste man ta loss innan man kan ladda. Då finns det inte heller någon plats att lägga de små vingarna, annat än i exempelvis byxfickan. Så se till att ha lagrat numret till hittegodsavdelningen som favorit i kontaktlistan.

Ljudfördröjning

Skavanken jag har svårast att förlåta CKR7TW för är den långa ljudfördröjningen: en hel sekund! Det betyder att du bara kan glömma att spela actionspel, och om du vill titta på video så måste det göras genom en tjänst som kan kompensera för fördröjningen. Till exempel Netflix. YouTube är å andra sidan en mardröm. Just don’t.

annons

Ljudkvalitet

När allt är kör som det ska har Audio-Technica en hel del att erbjuda. För det första gillar jag ljudet från basinstrument. Särskilt kontrabas, som har ett solitt fundament i botten, men även övertonerna framträder tydligt. Det sköna raspandet av strängar längs den bandlösa halsen hörs rent och klart.

annons

Rock återges med en häftig vägg av tuffa distade gitarrer, propparna kan verkligen bita ifrån sig.

Men det slår mig ändå att det blir lite för brutalt. Cymbaler och tamburiner är för vassa, detsamma gäller kvinnoröster med starka sibilanter i s-ljuden. Crescendo-partiet i Mari Samuelsens tolkning av Ólafur Arnalds Near Light blir för brutalt och skärande.

Audio-Technica har en app där du bland annat kan hitta öronproppar som du har tappat bort, men den har inga EQ-funktioner inbyggda, så det du hör är det du får.

Slutsats

Med CKR7TW har Audio-Technica gjort ett par trådlösa öronproppar som vet hur man biter ifrån sig. Distade gitarrer låter tufft, ljudbilden är riktigt hård i mellanregistret. Basregistret är också välbalanserat, men tyvärr finns det för mycket energi i toppen som gör att det låter för rått och vasst med den mesta musiken.

annons

Öronpropparna är tyvärr oanvändbara för actionspel och filmtittning, eftersom ljudfördröjningen på en hel sekund är alldeles för mycket. Bara det är tillräckligt skäl för att Audio-Technica borde ha tänkt sig för två gånger innan de släppte de här.

picture1 picture2 picture3
<
>
ATH-CKR7TW, här i svart, har bra batteritid och godkänt bra ljud. Men en ljudfördröjning på en hel sekund gör dem oanvändbara för filmer och spel. Foto: Audio-Technica
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  B&O Beoplay E8 2.0 - De mest luxuösa
  Få kan matcha B&O när det gäller lyxkänsla. Det gäller även för den nya versionen av E8. Men priset är styvt och de har sina brister.
  Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro - Vi älskar dem
  Trådlös räckvidd av högsta klass, härlig passform – och helt grymt ljud!
  RHA TrueConnect - Engagerande premiumkänsla
  RHA har gjort ett par lyckade öronproppar som tål vatten och är stabila.
  Supra Nero-TX - Ett vansinnigt bra köp
  Att helt trådlösa öronproppar för under tusenlappen kunde vara så bra hade vi väl aldrig kunnat tro.
  Sony WF-1000XM3 - Referensen håller än
  Sonys öronproppar är vår referens. Med de flesta av egenskaperna från de fullvuxna brusreducerande hörlurar, fast i ett miniformat utan kablar.
  Apple AirPods Pro - De ”alla” vill ha
  Folk låter sig inte avskräckas av märklig design när de flockas kring Apples AirPods. Och Pro-versionen är bättre än någonsin, på alla sätt och vis.

  Läs också

  De som just har beställt en splitter ny Audi e-tron UTAN att kryssa för Bang & Olufsen-ljudsystemet får förlåta oss när vi säger: Ajdå …!
  Yamaha visar tydligt varför de behärskar high-end bättre än de flesta, med en skivspelare som struntar i konventioner och går sin egen väg.
  De små Klipsch-högtalarna slår ljudplankor på spelglädje och ljudtryck, och fungerar lika bra till tv:n som till mobilen.
  Oneplus Nord har marknadsförts som om mobilen innebar Jesu återkomst. Det är den inte, men det behöver den inte heller vara.
  Bose Frames håller UV-strålarna borta på sammagång som de skickar in luftiga, musikaliska toner rakt in i dina öron. Är det här sommarens coolaste pryl?
  Vanmoof S3 och X3 är de två senaste elcykel-modellerna från den holländska firman som tror att deras smarta och internetanslutna cyklar är framtidens transportmedel.
  Thorens halvautomatiska och direktdrivna skivspelare behöver en solid grund för att prestera som bäst.
  Om du ska släppa lös galenskapen en gång i livet och skaffa ett par svindyra hörlurar som sänder dig till himmelen och din förmögenhet åt skogen, varför inte låta den gången vara nu?

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Timekettle M2

  Riktpris: 1200 kr Din egen tolk rätt i örat

  Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport

  Riktpris: 3750 kr Svettas och spring sladdfritt med B&O

  JBL Live 300TWS

  Riktpris: 1500 kr Proppa in hifi i örat

  Audio-Technica ATH-CK3TW

  Riktpris: 1200 kr Billigt och bra från Audio-Technica
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.