Search
Generic filters

Jays u-JAYS

 itemprop
Jays u-JAYS

Balanserad klang

u-JAYS är ett par hörlurar som sitter behagligt och som presenterar musiken på ett välbalanserat och fint sätt.

Ljud & Bild tycker

Passformen är behaglig och de kompakta måtten gör att man ser diskret ut när man promenerar omkring på gatorna. Ljudet är balanserat och rent, här finns ingenting som maskeras eller sticker ut.
Jämfört med de bästa saknar ljudet lite upplösning. Speciellt övertonerna kunde ha varit mer finmaskiga.
 • Typ: Sluten, on-ear
 • Hopfällbar: Nej
 • Mikrofon och fjärrkontroll: Ja
 • Högtalarelement: 40 mm
 • Impedans/känslighet: 32 ohm/100 dB
 • Vikt: 224 gram
Visa mer
Visa mindre

Riktpris.pris 2300 kr

u-JAYS går inte att fälla ihop, men den kompakta storleken gör att lurarna ändå glider ner lätt i handbagaget eller väskan. De vilar utanpå örat i stället för runt det, men de täpper till bra runt hörselgången så att oväsen hålls ute och musiken stannar inne.

Lurarna väger lite och är sköna att ha på sig. Den mjuka stoppningen och de runda formerna gör att personer med långt hår får mindre problem med att frisyren fastnar i bygeln.

På kabeln finns en fjärrkontroll och en mikrofon, för att svara i telefon och styra grundläggande funktioner av musiken. Kvalitetsintrycket för övrigt är OK, men det är gott om plast.

 

Ljudet

u-JAYS har en fin balans mellan fyllighet och ärlighet, vilket gör att sångröster och instrument låter klart, samtidigt som det finns tillräckligt med bas för att engagera med elektronisk musik. Rosslandet från Johnny Cashs åldrade stämband kommer fram väl i ”Southern Accents” och ljudbilden har en fin bredd. K D Lang låter också mycket bra i Neil Young-covern ”After the Gold Rush”. Cellon och pianot är neutrala och naturtrogna. När man ser de små kåporna så tror man inte att Jays lurar ska kunna ställa upp i samma liga som de av mer fullvuxen kaliber, men u-JAYS är minsann ingen lilleputt alls.

Känsligheten är hög, vilket gör att det går utmärkt att dra upp volymen på en mobiltelefon. Basen är inte lika djup som hos exempelvis Sennheiser eller referensen P7 från Bowers & Wilkins, vilket gör att rytmerna i elektronisk musik inte är fullt lika häftiga. Ljudet är också lite mer grovt än med Audio-Technica, men tonernas sammanhållning är mycket bra hos Jays. Ljudet känns faktiskt som ett snäpp livligare än med Denon MM400, och det finns mer detaljer i övertonregistret än hos KEF M500, som tillhör samma storleksklass som Jays.

Letar du efter kompakta hörlurar som är sköna att ha på sig och som låter både välbalanserat och livligt så kan du inte hamna fel med Jays u-JAYS – de saknar bara det där allra sista av upplösning.

annons
annons
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

  Också i detta test:

   data-srcset

   data-srcset

  Sennheiser Momentum M2

  Pris: 2800 kr Annons
  Ljudbilden är perfekt balanserad, med en fyllig bas och fin dynamik längre upp i frekvensregistret. Intrycket förbättras ytterligare av bra passform och låg vikt.
  Lite ovant att ha kabeln på höger sida.
   data-srcset

  Panasonic HD10

  Pris: 2500 kr Annons
  En bra kvalitetskänsla och behaglig passform följs upp med detaljerat ljud och fyllig bas.
  Det viktiga mellanregistret är lite tunt och tillbakadraget, vilket gör sångröster lite bleka.
   data-srcset

  KEF M500

  Pris: 3000 kr Annons
  Går att fälla ihop och tar nästan ingen plats alls. Läckert utseende och ljudet är rytmiskt och har riktigt häftig bas.
  Vi vill ha mer luft i toppen, det hade målat upp en öppnare ljudbild och mer levande instrument. Bygeln har väl vassa kanter.
   data-srcset

  Onkyo H900M

  Pris: 3000 kr Annons
  Onkyos hörlurar har massor av detaljer i övertonerna och återger instrument och sångröster tydligt och distinkt. Tonåtergivningen är välbalanserad och korrekt.
  Det kan lätt låta lite grovt utan en ordentlig hörlursförstärkare. Hörlurarna är tunga och passar inte för långa promenader.
   data-srcset

  Torque t402v

  Pris: 3600 kr Annons
  Här tycks man få mycket flexibilitet för pengarna: två par utbytbara öronkåpor och justerbar bas i fyra nivåer.
  Hörlurarna faller mellan två stolar. Öronkåporna lossnar enkelt från ramen. Trots fyra basnivåer är det alltid för mycket. Ljudet är luddigt och färgat.
   data-srcset

  Audio-Technica ATH-MSR7

  Pris: 2500 kr Annons
  Här får du en öppen och detaljerad ljudbild med glasklart mellanregister och luftig diskant. Passformen är mycket bra och oväsen utifrån dämpas fint.
  Somliga uppfattar ljudet som väl analytiskt och vill ha lite fetare bas.
   data-srcset

  Denon AH-MM400

  Pris: 3800 kr Annons
  Bekvämligheten är i topp och rent utseendemässigt ligger MM400 i täten. Denon har upplösta toner och en luftig ljudbild.
  Basen är inte tillräckligt utsträckt och mellanregistret kan verka en aning tunt. Behöver en bra hörlursförstärkare för att få fram övertonerna riktigt bra.
   data-srcset

  Beyerdynamic T70p

  Pris: 3500 kr Annons
  Vill du ha ljud i perfekt balans, i kombination med upplösta övertoner och en stor och levande ljudbild, så kan det knappt bli bättre än så här.
  Med kuddar av tyg i stället för konstläder läcker det ut mer ljud än från de övriga testdeltagarna. Somliga uppfattar basen som lite för tunn och hörlurarna trivs klart bäst med en ordentlig förstärkare. Går inte att fälla ihop.
   data-srcset

  Pioneer SE-MHR5

  Pris: 2500 kr Annons
  Musiken återges med dynamisk snärt och rytm, i kombination med fylliga grundtoner och en behaglig klangbalans. Låter aldrig vasst.
  Det finns lurar som har ännu mer luft i övertonerna.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativ till Jays u-JAYS

  (Foto: Hoved-grej)

  Kinesisk budget-lyxteknik

  Planar-hörlurar brukar vara svindyra. Men Takstar HF 580 lyckas få in highend-tekniken i något som alla har råd med.

   data-srcset

  Spelljud i lyxklassen

  Vad får man om man lägger en tusenlapp extra eller två på ett par gaming-hörlurar? Först och främst bättre ljud.

   data-srcset

  10 på huvudet

  Det behöver inte kosta en förmögenhet att fylla öronen med ljudet av hårda strider och explosioner. Vi har testet tio par gaming-hörlurar med rimliga prislappar.

   data-srcset

  Dyrköpt frid

  Bang & Olufsens lyx-ANC har kommit i sin tredje generation. Förändringarna är små – nästan för små.