Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Philips Izzy BM7 / BM5

Otroligt enkel att sköta

Smidigare än så här kan det inte bli.

Publicerad 2016-04-27 - 05:00
Philips Izzy BM7 / BM5
Lasse Svendsen

En smula överdriven bas innebär att Philips-högtalaren inte är bland de mest balanserade, men den kan definitivt engagera. Inte bara det, den levererar en förbluffande stor ljudbild som är relativt väldefinierad tack vare ett klart och klangrikt mellanregister.

Det som verkligen gör att Philips Izzy skiljer sig från andra multiroom-högtalare är att du inte behöver någon app för att använda dem. Du behöver inte ens ha något hemnätverk för att koppla ihop dem. Izzy-högtalarna skapar sitt eget trådlösa nätverk (WiFi Direct) och kopplar ihop sig på ett enkelt sätt mellan rummen. Se bara till att avståndet mellan dem inte blir alltför stort.

Allt du behöver göra är att trycka på Group-knappen på högtalarna för att koppla ihop dem i ett multiroom-system. Sedan är det bara att strömma musik via wifi eller Bluetooth, och du kan även byta musik mellan högtalarna när du vill det. Mycket enklare att sköta trådlösa multiroom-högtalare kan det inte bli, och det tog inte lång tid att koppla ihop bordsmodellen BM7 med den batteridrivna och stänksäkra BM6 – och det var ingen tvekan om att den större högtalaren lät bäst.

 

Ljudkvalitet

Bärbara BM6 passar bättre för närfältslyssning, till exempel att ha stående på ett bord bredvid soffan, på badkarskanten eller diskbänken. Den orkar inte fylla ett helt rum som den större BM7 gör. Men även om den större högtalaren låter mycket bättre så är basen lite väl ivrig och det kan lätt bli för mycket av det goda.

Vissa instrument låter lite ihåligt, och det finns en betoning i mellanregistret som kan ge röster en något nasal karaktär. Byter man till klassisk musik känns stråkarna som lite luddiga och även här är betoningen i mellanregistret hörbar. Izzy BM7 passar alltså bäst med musik som inte kräver mycket upplösning och en mer neutral klangbalans.

Men med tanke på priset så är Philipz Izzy ett bra val för dem som uppskattar användarvänlighet mer än ljudkvalitet.

Ljud & Bild tycker

1-knappsstyrning och enkel uppkoppling och skötsel är Izzys största fördelar. Potent bas men ihålig klang och färgat ljud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen