TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+

TEST Conform MyPlace

Fåtöljen som spelar musik

Den är exklusiv, den är lyxig, den är underbar - och den spelar musik! Conform MyPlace är en cool möbel för människor med pengar.

forfatter
Publicerad 2021-05-10 - 10:02
Karakter
Conform MyPlace
L&B tycker
Snygg design, exklusiv möbel. Öppet och fint ljud.
Ljudet saknar dynamik och stuns. Priset är högt, oavsett om det är en högtalare eller möbel du jämför med.
Specifikationer
 • Ställbar
 • Skinn eller tyg
 • Inbyggd Bluetooth-högtalare
 • Fotpall är extrautrustning
 • Web: Conform.se

Vill du ha ett helt dolt ljud utan att behöva involvera högtalare i väggen? Vad sägs om att bara bygga dem i stolen istället?

Swedish Conform specialiserar sig på exklusiva stolar för hem och kontor, och med MyPlace har de också byggt in ett par högtalare med trådlös Blueooth-anslutning, direkt i nackstödet.

Stolen är designad av norska Jahn Aamodt och finns i tyg eller läder. Vi måste säga att den är särskilt läcker i brunt läder.

Conform Myplace Spread
Foto: Conform

Exklusiv

Undertecknad har fått låna stolen för att prova, och den är helt klart exklusiv. Den snurrar som om den svävar fritt i luften, uppenbarligen finns det några riktigt bra kullager här. Den kan lutas med en spak på höger sida, och komforten är bra även om stolen är lite åt det hårdare hållet.

Se vår FB Live-video av Conform MyPlace ovan.

Läs också 7 vägghögtalare Varför ska du behöva leva med medelmåttigt ljud bara för att du inte vill ha stora, pråliga högtalare i vardagsrummet?

Ljudet står svenska Orlo för. Elektroniken finns på baksidan av nackstödet, och här är en strömkabel ansluten till en medföljande 15 watt USB-C-laddare. Kabeln är ansluten till stolen med en magnet, som liknar Apples MagSafe-kontakter.

Högtalaren ansluts genom att slå på strömbrytaren och hålla den intryckt efter att produkten har slagits på. Härifrån kan du hitta Conform Sound av Orlo i Bluetooth-listan och ansluta.

Conform Myplace speaker
Ljudet står svenska Orlo för. Elektroniken finns på baksidan av nackstödet, och här är en strömkabel ansluten till en medföljande 15 watt USB-C-laddare. Kabeln är ansluten till stolen med en magnet, som liknar Apples MagSafe-kontakter. Högtalaren ansluts genom att slå på strömbrytaren och hålla den intryckt efter att produkten har slagits på. Härifrån kan du hitta Conform Sound av Orlo i Bluetooth-listan och ansluta.

Ljudet av lyx?

Ljudkvaliteten är bra, kanske bättre än förväntat. Musiken låter luftig och upplöst, sångrösterna är tydliga och ljudbilden är förvånansvärt stor. Större än med hörlurar och med högtalarna placerade så nära öronen behöver du inte spela högt för att höra hela ljudbilden.

Detta är verkligen inte ett basmonster, och jag saknar lite tryck i nedre ljudbilden. Kanske skulle de kunna lägga en Buttkicker under rumpan? Hur som helst, det är lite tunt. Men det låter väldigt snyggt och rent och bättre än många hörlurar jag har hört.

Men: Om du tror att en sådan högtalarlösning gör att du kan lyssna på musik ensam utan att störa din kamrat, får du allt tänka om. Detta läcker mycket mer än ett par öppna hörlurar. Men det kan absolut vara en lösning om du vill lyssna på musik på natten utan att störa människor som sover. Men utan att vilja ha ett par hörlurar.

Conform Myplace connection
Bluetooth-anslutning är aktiverad på baksidan av Conform MyPlace. Foto: Conform

Hemmabio då?

Något jag inte har provat är en lösning som jag tycker att stolen kan vara ganska genial för: Som bakhögtalare i hemmabio!

Om du inte har plats för bakre högtalare kan du ansluta en surroundmottagare till ett par främre högtalare och kanske en center och sedan dra en sladd till den analoga ingången på baksidan av MyPlace-stolen! Placera sedan mätmikrofonen som medföljer mottagaren på stolen och mottagaren kan beräkna den fördröjning, ljudnivå och delningsfrekvens som krävs för att integrera högtalarna sömlöst i ljudbilden.

Är Conform MyPlace värt priset?

En stol som MyPlace kommer aldrig att vara värd pengarna som ensam musikförmedlare. Och även om stolen är tillräckligt exklusiv i sig, är den fortfarande en kompromiss också som en lyxig möbel med tanke på priset. 25 000 kronor för stolen och 4500 kronor extra för en fotpall är inte en droppe i havet!

Samtidigt, om detta verkligen tilltalar dig, känner vi inte till några alternativ. Visserligen finns det spelstolar med inbyggda högtalare, men det är ju något helt annat. När allt kommer omkring är MyPlace trevligt att titta på – och bra att sitta i.

Gå in på Conform.se för att hitta din närmaste återförsäljare.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
De dyraste trådlösa högtalarna vi har sett 2 500 watt och ett vansinnigt frekvensområde.
Så klassiskt som det kan bli Kanadensiska PSB firar 50-årsjubileum. Med samma man bakom rodret under alla fem decennierna.
En klassiker vi aldrig glömmer JBL Paragon var den ultimata högtalaren om man skulle imponerade på grannarna i Beverly Hills på 1950- och 60-talen. Och den spelade i stereo!
Referensljud direkt i väggen Vägghögtalarna från IW150-serien ska vara speciellt utformade för Dolby Atmos.
Soundbar från... Porsche? Se upp, Sonos och Samsung! Porsches nya soundbar är precis runt hörnet.
Liten partyhögtalare som gör det mesta rätt Med Sony XG300 blir det bra stämning på trädgårdsfesten, utan att du behöver oroa dig för klagomål från grannarna.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend