Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Nikon Coolpix P7700

Har allt

Nikon P7700 känns som den mest kompletta kameran av alla sex.

Publicerad 2012-12-13 - 00:00
Nikon Coolpix P7700
Lasse Svendsen

Bildkvaliteten är det minsann inget större fel på. Tack vare zoom från 28 till 200 räcker P7700 längre än någon annan testdeltagare när man behöver komma lite närmare motivet. Objektivet är relativt ljusstarkt också och har bländare 2,0 vid 28 mm vidvinkel. Kameran är välutrustad och har godsaker som trådlös blixtstyrning, seriefoto med upp till 8 bilder i sekunden och två rattar så att det går fort att göra inställningar och ändra parametrar.

Bildkvalitet
Bortsett från en tendens att överexponera kontrastrika motiv går det inte att klaga på bildkvaliteten. Optiska prestanda störs en smula av en markerad tunnformig linjeförvrängning på vidvinkel och viss vinjettering med största bländaröppning. Men bilderna blir framför allt skarpa – jämnt skarpa. På ISO 80 tar P7700 de renaste och skarpaste bilderna av alla i detta sällskap. Brus är inte heller störande förrän vid ISO 6400. Då är kornbruset framträdande, men så länge man håller sig till 3200 eller lägre är brus knappast något problem. Färgåtergivningen är mycket jämn, det syns bara ett måttligt rödgult stick i hudtoner.

Användning
Bortsett från 8 bilder/s är inte P7700 övertygande snabb att ta bilder med. Autofokusen är inte lika snabb som i XZ-2 i alla situationer, och precis som föregångaren P7100 har P7700 det lite jobbigt med att lagra råfiler på minneskortet snabbt. Resten av kameran är dock en fröjd att arbeta med. Kontroller och reglage sitter på intuitiva ställen och de gummerade greppen på fram- och baksidan ger ett perfekt grepp. Nikon-kameran är visserligen den största proffskompakten i testet, men har gott om plats för grepp, knappar och rattar.

Det finns så mycket att gilla med P7700, och ingenting att ogilla, att den seglar upp som en av våra stora favoriter i kompaktklassen.

Ljud & Bild tycker

Mycket bra skärpa Bra zoomomfång Välgjord skötsel Optisk förvrängning på vidvinkel Ganska långsam lagring Stor och tung

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen