Search
Generic filters

: Yamaha YHT-S401

Kul bas från liten krabat

Yamahas limpa är smalast i testet, och har marknadens fiffigaste subbaslösning.

Ljud & Bild tycker

Fylligt ljud. Fräck subbaslösning. Anslutningar.
Lite tillbakadragen diskant.
 • TV-storlek: 32 tum och över
 • HDMI: 3 in, 1 ut (ARC)
 • Digital in: optisk och koaxial
 • Inbyggd subbas
 • Väggfäste och bordsstativ ingår
 • Mått: 80 x 8 x 8 cm
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 6000 kr

Yamaha YHT-S401 är bara 80 cm bred och ser alltså bra ut ihop med så små TV-apparater som 32-tummare. Med hjälp av fötterna kan höjden justeras från 8 till 10 cm, eller så kan alltihop hängas på väggen.

Elektronik och förstärkning är utplockat från själva limpan och sitter i en egen låda. Det speciella är att subbasen sitter i samma låda. Det betyder att man slipper ha bashögtalaren stående på golvet, i stället stoppar man in den elegant i TV-bänken. Med tre HDMI-ingångar och ljudretur på baksidan går det att koppla in en hel radda med apparater. Dessutom finns både koaxial och optisk digitalingång samt analog stereoingång. På fronten sitter en USB-port som strömmar musiken från USB-minnen, och som också fungerar med iPod, iPhone och iPad.

Användning
Yamaha-limpan är praktisk och enkel att sköta. Teckenfönstret är stort, så man ser vad som händer. Subbasens ljudnivå kan enkelt justeras upp och ned med en direktknapp på fjärrkontrollen. Bas och diskant kan också justeras, fast de ligger dolda i inställningsmenyn och det är lätt hänt att man hoppar ur den om man trycker på fel knapp. Håll tungan rätt i mun.

Ljudkvalitet
Vi är förtjusta i den fina fylligheten i dialogen och en bra surroundkänsla på film. Vissa röster får en liten maskering i nedre mellanregistret som beror på en viss förstärkning, och det kan låta lite småvasst och stressat om action­scenerna är för intensiva. Men vi gillar den fylliga ljudbilden och subbasen hänger med på det mesta. Lite fladdrande kan det bli, men då är det tal om djupa baseffekter. Musik i stereo låter ok, och subbasen hänger med bra tillsammans med ljudlimpan. Det är lite ont om fart i övertonerna, så vi drog upp diskanten ett par snäpp. Det hjälper, men är ingen mirakelkur eftersom det också höjer det nedre diskantregistret som redan hade allt det behövde.

YHT-S401 låter bra med tanke på den ringa storleken och vi gillar Yamahas häftiga lösning med subbasen. För dig som absolut inte vill ha en subbas på golvet, men tycker att ljudet blir för basfattigt utan, är detta antagligen rena drömmen. Plus i kanten för bra anslutningar!

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Philips HTS5131 - Har nästan allt
  Philips limpa kostar inte mycket mer än de övriga men har ändå inbyggd BD-spelare. Den är dessutom enkel att sköta och låter bra.
  Panasonic SC-HTB520 - Smal design, fylligt ljud
  Panasonic-limpan är tunn och elegant, och får plats på många TV-bänkar utan att skymma TV:n. Bra låter den också.
  LG HLX56S - Extra allt – och Blu-ray
  LG:s ljudlimpa har inbyggd 3D-Blu-ray och låter förträffligt.
  Samsung HW-D570 - Tunn limpa, tunt ljud
  Samsung har för vana att imponera med sina ljudanläggningar. Därför är det en stor besvikelse att den här limpan inte gör det.
  Arvani ErgoSound II - Rea på kanonljud
  ErgoSound har fått en extra digitalingång och kraftigare bas. En dunderhögtalare har blivit ännu bättre.

  Läs också

  Citation Tower bevisar att convenience-ljud inte måste vara små, diskreta bordshögtalare med stora kompromisser.
  Electrocompaniet har uppgraderat sin bästa integrerade förstärkare. ECI 6DX MKII har en superbra streamer och allt digitalt innanmäte du behöver.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 är den hopfällbara mobilen du alltid har önskat dig.
  Vill du bli av med oväsen?
  Vi undrade när highend-klassen skulle få sina första brusreducerande hörlurar. Det är naturligtvis Bang & Olufsen som är först – och Beoplay H95 ger mersmak!
  Den senaste iMacen är den bästa stationära Mac-datorn för många, trots en inte helt oväsentlig nackdel.
  TAG Heuer Connected är mer än en smart träningsklocka, den är ett snyggt armbandsur också.
  JBL ger sig in i ANC-toppklassen med en hörlur som är rolig att lyssna på och som tar bort bruset effektivt.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.