: LG HLX56S

Extra allt – och Blu-ray

LG:s ljudlimpa har inbyggd 3D-Blu-ray och låter förträffligt.

Ljud & Bild tycker

3D-BD-spelare. Varmt och behagligt ljud. Bra bas.
Krånglande nätverksfunktion. Inget väggfäste.
 • TV-storlek: 42 tum och över
 • 3D-Blu-ray-spelare
 • HDMI: 2 in, 1 ut (ARC)
 • Digital in: optisk
 • Trådlös subbas
 • Mått: 100 x 10 x 21 cm
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 8000 kr

Ljudlimpan från LG är utrustad med både trådlös subbas och inbyggd BD-spelare. Till skillnad från Philips spelare kan LG:s dessutom spela 3D-filmer. Den är också lägre, eftersom drivverket sitter horisontellt. Det gör att den är enklare att placera på TV-bänken utan att skärmen skyms. HLX56S är dock inte en av de lägsta som finns, den är 2 cm högre än Panasonic-limpan. På grund av drivverket är den testets avgjort djupaste och kan dessvärre inte väggmonteras om du inte hittar på något på egen hand (till exempel sätter upp en hylla). Men jösses vad läcker den är!

Med två HDMI-ingångar och en -utgång med ljudretur går det att koppla in det mesta, även en optisk ingång finns. Nätverksstreaming stöds och LG har en egen videoportal på nätet.

Användning
Jag hatar nätverksfunktionen. Att den inte stöder Apple Lossless kan jag leva med, men när jag går till en mapp som har sådana filer så försöker spelaren spela fil efter fil utan att lyckas, och det går inte att stoppa den under tiden. Till slut stänger spelaren av sig helt, och man får börja om från början. Grrrrrr! Vad vi däremot gillar är att spelaren kommunicerar med Gracenote-databasen och visar låttitlar och CD-omslagsbilder.

I övrigt har vi inga klagomål på skötseln, vare sig av Blu-ray-spelaren eller av hur man hittar de olika funktionerna.

Ljudkvalitet
HLX56S har en ljudkvalitet som överraskar. I synnerhet mellanregistret är väldigt bra, vilket gör att dialoger på film och röster i musik blir varma, samtidigt som de framträder tydligt.

Subbasen tål att sättas på +3 dB, det gör att man får en häftigare återgivning av både filmeffekter och musikrytmer. Vissa musikstilar, särskilt av dynamiskt och akustiskt slag, föredrar nog att subbasen är mer neutral. Prova dig fram!

LG:s ljudlimpa imponerar genomgående med en förvånansvärt pigg spelstil och saftig bas. Den dynamiska kontrasten hade kunnat vara bättre i mellanregistret, och ljudet vacklar lite när det är våldsamt intensivt. Men detta är mer än godkänt, och sammantaget är detta testets mest kompletta högtalarpanel.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Philips HTS5131 - Har nästan allt
  Philips limpa kostar inte mycket mer än de övriga men har ändå inbyggd BD-spelare. Den är dessutom enkel att sköta och låter bra.
  Panasonic SC-HTB520 - Smal design, fylligt ljud
  Panasonic-limpan är tunn och elegant, och får plats på många TV-bänkar utan att skymma TV:n. Bra låter den också.
  Samsung HW-D570 - Tunn limpa, tunt ljud
  Samsung har för vana att imponera med sina ljudanläggningar. Därför är det en stor besvikelse att den här limpan inte gör det.
  Arvani ErgoSound II - Rea på kanonljud
  ErgoSound har fått en extra digitalingång och kraftigare bas. En dunderhögtalare har blivit ännu bättre.
  Yamaha YHT-S401 - Kul bas från liten krabat
  Yamahas limpa är smalast i testet, och har marknadens fiffigaste subbaslösning.

  Läs också

  Den minsta modellen i iPhone 12-serien är också den billigaste. iPhone 12 mini är faktiskt smått genialisk
  Ring Alarm Security Kit är ett utmärkt komplett larmsystem för hemmet, det är bara att lägga ett i kundvagnen.
  Sennheisers brusreducerande PXC 550 har fått nytt liv av danska EPOS. Det fullständiga namnet är EPOS Sennheiser Adapt 660 och den största skillnaden är att samtalskvaliteten är ännu bättre.
  BMW:s första helt elektriska SUV har allt man behöver – utom en sak.
  Apple Watch 6 är kanske den bästa smartklockan, men Apple Watch SE är det bästa köpet.
  Apples egen processor har gjort MacBook Pro till den grymmaste bärbara 13-tummaren vi har testat.
  Just lagt vantarna på en PlayStation 5 eller Xbox Series X? Då kanske du vill skaffa en bättre skärm också. Vi har testat de bästa TV-apparaterna för gaming!
  Det finns många andra bra högtalare, men ingen som den här.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.