Search
Generic filters

Video för vloggare

Väck din inre Spielberg eller Herzog.

Att Olympus systemkameror är utmärkta videokameror är det kanske inte alla som vet. Men tack vare marknadens bästa bildstabilisator och mycket kompakta och lätta kamerahus är det en barnlek att filma med på Olympus systemkameror.

När Olympus släppte den tredje utgåvan av OM-D E-M5 – Mark III – förra året var den markant uppdaterad och hade en ännu bättre stillbilds- och videokvalitet. Den lilla systemkameran har sedan dess sålts i olika kit tillsammans med objektiv, och nu kommer två till. Den här gången för fotografer och vloggare som behöver en riktigt bra videokamera.

Pro-kit

Det enklaste kitet består av en kamera i svart eller silver, med den nya pro-zoomen 12-45mm f4 (motsvarar 24–90 mm) som i likhet med kameran är vädertätad.

Kamera och objektiv väger under 700 gram och är alltså ett riktigt kompakt och lätt – och framför allt kompetent – videopaket. Som passar lika bra för att filma barnen som sport och action. Med hjälp av kamerans bildstabilisator, som klarar upp till 7,5 steg – bör man kunna få filmer utan irriterande skakningar.

OM-D-filmpaket

Den andra kitet har av samma EM 5 Mark III, i silver eller svart, men här får man en ljusstark 12 mm f1.8 (motsvarar 24 mm) med motljusskydd, en Olympus LS-P4-inspelare med mikrofonfäste, vindskydd, kablar och ett flexibel Joby Gorillapod-stativ.

annons

annons

Hi-res-ljud

Inspelaren lagrar ljud i stereo – med upp till 24 bit/96 kHz PCM, faktiskt – och passar utmärkt för att spela in musik också. Eftersom kameran inte har någon hörlursutgång är det dessutom praktiskt att inspelaren har det. Där kan man även ansluta externa mikrofoner om man behöver.

4K-inspelning

Kameran kan spela in video i antingen DCI eller UHD 4K-upplösning, med eller utan bildstabilisering, eller i HD-kvalitet med upp till 120 bilder per sekund för de glidande slow motion-scenerna som ser så coola ut när man filmar sport och action.

annons

Kamera och 12-45mm-objektivet kostar 17 000 kronor. Filmkitet med 12 mm och inspelare kostar 21 000 kronor. Båda släpps nu i maj

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Amazons halvt översatta websajt har läckt ut på nätet
  Det passar bra med lite Netflix och chill i augusti om vi ska tro meterologerna! Vått blir det åtminstone.
  Vi har honom att tacka för allt. Utan Nikola Tesla skulle inte den moderna tekniken existera.
  JBL LIVE 400BT försvinner ur sortimentet hos fler elektronikkedjor på grund av misstanke om hälsofarliga mängder cancerframkallande ämnen.
  Apple bekräftar nu vad många har misstänkt, det dröjer innan vi kan köpa iPhone 12.
  Bilder av Samsung Galaxy Z Fold 2 läckta på nätet
  Efter tyskt test hittat cancerframkallande ämnen tar elektronikkedjan bort hörlurar från hyllorna i hela Norden.
  Sony meddelar nu vilka av deras apparater som officiellt är kompatibla med Playstation 5.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Riktpris: 12000 kr Billigmärket Xiaomi slår till med en utmärkt kamera

  6 mobilkameror

  Riktpris: kr Mobilerna som tar de bästa semesterbilderna

  Apple iPhone 11 Pro (kamera)

  Riktpris: 13000 kr Ett stort kliv framåt för iPhone-kameran

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Riktpris: 14500 kr Samsung försöker göra allt för mycket och missar målet
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.