Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

LG:s 2021-TV snart i butik

Nytt år, ny TV? LG meddelar att de börjar rulla ut årets nya TV-modeller redan i mars.

Av / 2021-02-16 - 16:12
LG:s 2021-TV snart i butik

Ett nytt år medför naturligtvis även många nya TV-modeller. Och i år verkar det som om flera av de nya modellserierna kommer tidigare än förväntat.

Bland årets TV-nyheter från LG finns ett bredare utbud av skärmstorlekar, en ny ”Evo” OLED-panel med högre ljusstyrka och inte minst flera modeller med den helt nya QNED Mini LED-tekniken.

Och vi behöver inte vänta länge: i ett pressmeddelande meddelar LG att utrullningen av nya modeller börjar redan i mars.

Läs också QNED: Fler TV-nyheter från LG LG planerar fler topptrimmade LCD-skärmar med den nya MiniLED-tekniken 2021.
De första QNED Mini LED-modellerna kommer under andra kvartalet 2021, rapporterar LG. (Foto: LG)

En lavin av 2021-modeller

LG var en av många TV-tillverkare som presenterade sina första 2021-modeller på CES-mässan i januari. Oftast brukar det dröja fram till april-maj innan vi ser de första modellerna i butikerna, men i år verkar det alltså bli tidigare.

Efter vad Ljud & Bild erfar håller tillverkare och återförsäljare på att få slut på många av de mest populära fjolårsmodellerna. Detta beror på en extra stor efterfrågan på TV-apparater under corona-året 2020. Därför har fabrikerna antagligen fått sätta igång produktionen av fräscha 2021-modeller lite tidigare än normalt.

Här är lite av LG:s modellutbud för 2021. (Foto: LG)

 

De första modellerna i LG:s 2021-sortiment förväntas finnas i butik från och med mars. Pressmeddelandet anger inte exakt vilka modellserier det handlar om, men vi utgår från att det är de första OLED-modellerna. De återstående serierna kommer att lanseras kontinuerligt under hela året, inklusive QNED Mini LED-modeller som kommer under andra kvartalet 2021, berättar LG.

Enligt LG kommer de exakta premiärdatumen för i Sverige att meddelas ”i god tid före varje produktlansering”. Vi på Ljud & Bild-redaktionen ser naturligtvis fram emot att få plocka in de nya LG-modellerna i testrummet.

Läs också LG lanserar OLED Evo LG är på gång med flera TV-nyheter i år, inklusive en helt ny OLED-panel!

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

Marimekko-mönster på The Frame

Här är Philips TV-modeller 2024

Här är de bästa (och galnaste!) TV-apparaterna vi såg i Las Vegas

Bländande och knivskarp!

0
Rulla till toppen