Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

LG:s 2021-TV snart i butik

Nytt år, ny TV? LG meddelar att de börjar rulla ut årets nya TV-modeller redan i mars.

Ett nytt år medför naturligtvis även många nya TV-modeller. Och i år verkar det som om flera av de nya modellserierna kommer tidigare än förväntat.

Bland årets TV-nyheter från LG finns ett bredare utbud av skärmstorlekar, en ny ”Evo” OLED-panel med högre ljusstyrka och inte minst flera modeller med den helt nya QNED Mini LED-tekniken.

Och vi behöver inte vänta länge: i ett pressmeddelande meddelar LG att utrullningen av nya modeller börjar redan i mars.

De första QNED Mini LED-modellerna kommer under andra kvartalet 2021, rapporterar LG. (Foto: LG)

En lavin av 2021-modeller

LG var en av många TV-tillverkare som presenterade sina första 2021-modeller på CES-mässan i januari. Oftast brukar det dröja fram till april-maj innan vi ser de första modellerna i butikerna, men i år verkar det alltså bli tidigare.

Annons

Efter vad Ljud & Bild erfar håller tillverkare och återförsäljare på att få slut på många av de mest populära fjolårsmodellerna. Detta beror på en extra stor efterfrågan på TV-apparater under corona-året 2020. Därför har fabrikerna antagligen fått sätta igång produktionen av fräscha 2021-modeller lite tidigare än normalt.

Här är lite av LG:s modellutbud för 2021. (Foto: LG)

 

De första modellerna i LG:s 2021-sortiment förväntas finnas i butik från och med mars. Pressmeddelandet anger inte exakt vilka modellserier det handlar om, men vi utgår från att det är de första OLED-modellerna. De återstående serierna kommer att lanseras kontinuerligt under hela året, inklusive QNED Mini LED-modeller som kommer under andra kvartalet 2021, berättar LG.

Enligt LG kommer de exakta premiärdatumen för i Sverige att meddelas ”i god tid före varje produktlansering”. Vi på Ljud & Bild-redaktionen ser naturligtvis fram emot att få plocka in de nya LG-modellerna i testrummet.

Annons
LG lanserar OLED Evo LG är på gång med flera TV-nyheter i år, inklusive en helt ny OLED-panel!

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.