TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

LG lanserar Posé – ny OLED-TV med läcker design

En potentiell utmanare till Samsung The Frame?

forfatter
Publicerad 2022-06-04 - 08:00

LG är känt för sina kontrastrika OLED-TV-apparater, och nu släpper de en ny modell i Objet-kollektionen för de verkligt designmedvetna. LG har tidigare visat oss modellen Easel (65Art90) som kan lutas snett mot väggen, den får nu sällskap av lillebror Posé!

01 LG OLED at MDW
LG Posé LX1. (Foto: LG)

LG Posé LX1: Design-OLED i 42″, 48″ och 55″

Posé har utvecklats i samarbete med det holländska designhuset Moooi, och är självklart gjord för att kunna smälta in i välmöblerade hem och vardagsrum! Den kan stå fritt i rummet på sina egna ben och har en ögonvänlig design med böjda kanter och en dämpad, beige färg på chassit. Bakplattan har en listig hylla där du kan lägga eller lagra olika saker, medan kablar leds dolda ner genom foten. På så sätt hjälper TV: n till att minska visuellt ”brus”.

05 LG OLED at MDW 04 LG OLED at MDW
<
>
LG Posé (LX1). (Foto: LG)

Förutom ett snyggt utseende bör bildkvaliteten också tas väl om hand: Posé använder LG:s bästa bildpaneler (OLED Evo) som vi redan har god erfarenhet av efter tester av 2022-modellerna C2 och G2. Således kan vi förmodligen förvänta oss läckra bilder med saftg kontrast och ljusstyrka. Och när TV:n inte aktivt används för film- eller serieunderhållning kan den växla till galleriläge för visning av konst eller fotografier – inte helt olikt vad Samsung erbjuder genom sin populära livsstilsmodell The Frame. Men om du frågar oss påminner LG Posé oss också lite om Samsungs The Serif, som också kommer på egna ben.

Läs också En annorlunda TV från Samsung: The Serif Vill du ha en TV som inte ser som en TV? Då kan Samsungs välsvarvade The Serif vara ett fräscht alternativ.

Pris och tillgänglighet

LG:s nyaste Lifestyle-skärmar kommer att visas på designmässan Salone dei Tessuti i Milano den 7–12 juni. Enligt LG kommer Posé att finnas tillgänglig i Europa under tredje kvartalet 2022. Priserna är ännu inte kända, men vi kan nog räkna med att de blir något högre än dagens ”vanliga” C2-serie. Det ska bli kul att kolla om TV:n är så smart som den ser ut!

Läs också LG:s nya design-OLED kan täckas för Två nya modeller med läcker design lanseras strax över nyår.

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vi testar den nya 2022-versionen av The Frame Årets version av Samsung The Frame ser ännu mer ut som en tavla tack vare en mattare skärmyta. Och så kan den ställas på högkant!
Nya QLED-TV-apparater från... Sharp?! Sharp är tillbaka i Norden och presenterar en ny Android TV-serie med QLED-teknik och inbyggt ljud från Harman Kardon!
TCL lanserar 98-tummare till rekordpris Drömmer du om en riktig biograf hemma? TCL slår ett slag för de riktigt stora TV-skärmarna med 98C735.
LG avslöjar ny design-TV En potentiell utmanare till Samsung The Frame?
Här är Star Wars-TV:n The force is strong with this one...
Är detta Samsungs bästa TV hittills? Uppföljaren till en av förra årets bästa TV-apparater har precis gästat testrummet! Samsung QN95B har fått en rad förbättringar – men också ett par saker vi retar oss lite på.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend