TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

LG lanserar Posé – ny OLED-TV med läcker design

En potentiell utmanare till Samsung The Frame?

forfatter
Publicerad 2022-06-04 - 08:00

LG är känt för sina kontrastrika OLED-TV-apparater, och nu släpper de en ny modell i Objet-kollektionen för de verkligt designmedvetna. LG har tidigare visat oss modellen Easel (65Art90) som kan lutas snett mot väggen, den får nu sällskap av lillebror Posé!

01 LG OLED at MDW
LG Posé LX1. (Foto: LG)

LG Posé LX1: Design-OLED i 42″, 48″ och 55″

Posé har utvecklats i samarbete med det holländska designhuset Moooi, och är självklart gjord för att kunna smälta in i välmöblerade hem och vardagsrum! Den kan stå fritt i rummet på sina egna ben och har en ögonvänlig design med böjda kanter och en dämpad, beige färg på chassit. Bakplattan har en listig hylla där du kan lägga eller lagra olika saker, medan kablar leds dolda ner genom foten. På så sätt hjälper TV: n till att minska visuellt “brus”.

05 LG OLED at MDW 04 LG OLED at MDW
<
>
LG Posé (LX1). (Foto: LG)

Förutom ett snyggt utseende bör bildkvaliteten också tas väl om hand: Posé använder LG:s bästa bildpaneler (OLED Evo) som vi redan har god erfarenhet av efter tester av 2022-modellerna C2 och G2. Således kan vi förmodligen förvänta oss läckra bilder med saftg kontrast och ljusstyrka. Och när TV:n inte aktivt används för film- eller serieunderhållning kan den växla till galleriläge för visning av konst eller fotografier – inte helt olikt vad Samsung erbjuder genom sin populära livsstilsmodell The Frame. Men om du frågar oss påminner LG Posé oss också lite om Samsungs The Serif, som också kommer på egna ben.

Läs också En annorlunda TV från Samsung: The Serif Vill du ha en TV som inte ser som en TV? Då kan Samsungs välsvarvade The Serif vara ett fräscht alternativ.

Pris och tillgänglighet

LG:s nyaste Lifestyle-skärmar kommer att visas på designmässan Salone dei Tessuti i Milano den 7–12 juni. Enligt LG kommer Posé att finnas tillgänglig i Europa under tredje kvartalet 2022. Priserna är ännu inte kända, men vi kan nog räkna med att de blir något högre än dagens “vanliga” C2-serie. Det ska bli kul att kolla om TV:n är så smart som den ser ut!

Läs också LG:s nya design-OLED kan täckas för Två nya modeller med läcker design lanseras strax över nyår.

 

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+. Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

lbpluss
LG:s 2023 OLED-TV redo för Norden Släpps i butik den 13 mars - kan förbeställas redan nu.
lbpluss
Sony satsar mer på QD-OLED Sony har hållit knäpptyst om årets nya TV-apparater, men nu har de äntligen tagit bladet från munnen. De nya toppmodellerna A95L och A80L äntrar scenen.
lbpluss
Kolla in 98-tummaren från Sony! Sony lanserar sin första 98-tums 4K-TV med buller och bång! Det kommer dock inga nya 8K-TV-apparater i år.
lbpluss
Här är Samsungs nya 8K-flaggskepp, QN900C Ett nytt bildläge är räddningen för strömslukande 8K TV-apparater.
lbpluss
Här är Samsungs TV-modeller 2023 – för första gången i Europa De nya 55", 65" och 77"modellern I S95C-serien från Samsung är precis runt hörnet, tillsammans med en mängd andra 2023-modeller.
Följ Ljud & Bild