Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

CES 2024: LG lanserar nya QNED-TV-apparater

Lanserar nya stora LCD-skärmar med 8K- och 4K-upplösning.

Skrivet av / 2023-12-28 - 16:06
CES 2024: LG lanserar nya QNED-TV-apparater

LG Electronics kommer att visa upp årets TV-nyheter på CES 2024 i januari, tillsammans med ett antal andra TV-tillverkare. Men fram till dess håller de oss varma med stora och små tillkännagivanden, och dagens lansering är bokstavligen bland de större.

Den sydkoreanska tillverkaren har precis avslöjat 2024-generationen av sina QNED LCD- och Mini LED-TV-apparater, där skärmstorleken går hela vägen upp till 98 tum (QNED85T)! LG följer därmed bland andra Hisense, Samsung och TCL, som också erbjuder enorma LCD-skärmar.

LG 2024 QNED TV-apparater

De nya TV-apparaterna använder LG:s Quantum Dot- och NanoCell LCD-paneler för skarp och levande bildkvalitet. QNED Mini LED-TV i serierna QNED99T (8K) och QNED90T har MiniLED-bakgrundsbelysning med Precision Dimming-teknik, medan QNED85T och QNED80T har LED-lampor med lokal dimning för kraftfull kontrast och ljusstyrka.

De nya QNED-modellerna drivs av den senaste α8 AI-processorn, som har en rad verktyg för att förbättra bildkvaliteten. Funktionen AI Picture Pro använder maskininlärning för att förbättra skärpa och detaljer i bilder: den kan till exempel läsa av skillnaden mellan ansikten, föremål och bakgrunder och justera bildbehandlingen därefter. Samtidigt optimerar Dynamic Tone Mapping Pro HDR-återgivningen i realtid.

Toppmodellerna har också AI Sound Pro som kan simulera upp till 9.1.2-surroundljud, medan WOW Orchestra säkerställer bättre integration med LG:s nya soundbars.

Läs också LG visar upp nya soundbars Smal väggprydnad eller fett Atmos-surround? LG låter dig välja.

Nytt webOS

De nya QNED-modellerna har naturligtvis uppdaterats med den senaste versionen av smart-TV-användargränssnittet webO24, som gör det möjligt för flera användare att skapa individuella, lösenordsskyddade profiler för personliga rekommendationer. I vissa länder (USA och Korea till att börja med) kan du också använda din röst för att identifiera användaren, med hjälp av fjärrkontrollens inbyggda mikrofon.

Den senaste versionen av WebOS har ett ”Dynamic Q Card” som kan kategoriseras och ge snabbare tillgång till olika sport-, spel- och underhållningstjänster. Dessutom har TV-apparaterna stöd för både Apple AirPlay och Chromecast, så att man kan spela upp innehåll från iPhone och Android-mobiler.

Lovar uppdateringar i fem år

I samband med lanseringen meddelar LG också att de lovar att hålla de nya modellerna uppdaterade i upp till fem år. Det innebär att modellerna kommer att fortsätta få mjukvaruuppdateringar fem år framåt i tiden (från webOS24 till webOS28). Detta kommer säkert att innebära vissa begränsningar med tanke på hårdvaran, men kommer att säkerställa att TV:n håller sig uppdaterad med de viktigaste funktionerna. Denna tjänst kommer enligt uppgift även att gälla för vissa 2022-modeller.

”LG 2024 LG QNED TV-serien tar tittarupplevelsen till en helt ny nivå med en avancerad processor som möjliggör enastående audiovisuella upplevelser över olika skärmstorlekar, samtidigt som den ger en personlig användarupplevelse anpassad till livsstil och preferenser”, säger Baik Seon-pill från LG Home Entertainment i ett pressmeddelande. ”Vi är fast beslutna att leverera en enastående kundupplevelse, med hjälp av vår decennielånga expertis med webOS.”

LG:s 2024 QNED TV-modeller kommer att visas upp på CES 2024. Vi ser fram emot att ta en närmare titt i Las Vegas!

Läs också Snart öppnar årets första och viktigaste teknikevent Teknikåret 2024 sparkar i gång i Las Vegas - Ljud & Bild kommer naturligtvis att vara på plats.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

Marimekko-mönster på The Frame

Här är Philips TV-modeller 2024

Här är de bästa (och galnaste!) TV-apparaterna vi såg i Las Vegas

Bländande och knivskarp!

Så är Panasonics nya "Fire TV"

Möt nästa generations MiniLED-teknik från Sony.

Är den här teven tillräckligt stor?

Vi tar en titt på LG:s transparenta OLED-TV

Panasonic byter växel med nya OLED-modeller

LG:s nya TV är både trådlös och genomskinlig

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen