Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

CES 2024: Här är LG:s nya soundbars

Smal väggprydnad eller fett Atmos-surround? LG låter dig välja.

Skrivet av / 2023-12-19 - 15:33
CES 2024: Här är LG:s nya soundbars

CES 2024 börjar inte förrän andra veckan i januari, men traditionen trogen pytsar LG Electronics ut små nyheter fram till dess att utställningshallarna öppnar i Las Vegas. Och det allra första vi får höra om är nya soundbars. De nya modellerna S95TR, SG10TY och S70TY är designade för att sömlöst komplettera LG:s TV-modeller, och lovar att ge hemmabioupplevelsen ett rejält lyft.

Soundbars speciellt framtagna för LG TV

De nya högtalarna ger en rad synergieffekter med LG:s TV-modeller. Tack vare WOW Orchestra-funktionen kan både soundbaren och TV-skärmens egna högtalare användas tillsammans.

Toppmodellerna S95TR och SG10TY får dessutom WOWCAST trådlös ljudöverföring, där ljudet kan skickas från TV:n utan HDMI-kabel (kräver en kompatibel LG TV). Alla de nya soundbarhögtalarna har också ett gemensamt användargränssnitt som effektivt delar ljudinställningar mellan TV:n och soundbaren.

Självklart har LG:s nya soundbars stöd för både Dolby Atmos och DTS:X.

Soundbarhögtalarna har också förbättrad rumskorrigering (LG Triple Level Spatial Sound och AI Room Calibration) som ska ge ett mer naturligt ljud och en övertygande känsla av rymd i harmoni med rummets akustik. Nytt för 2024 är att rumskalibreringen även kan korrigera för placeringen av de bakre surroundhögtalarna, vilket gör dem mer flexibla att installera.

S95TR är LG:s nya flaggskepps-soundbar för 2024 (Foto: LG)

Ny toppmodell: LG S95TR

LG S95TR är LG:s nya ”flaggskepp” soundbar för 2024. Den har en 9.1.5-konfiguration (15 högtalarkanaler!) och drivs av en förstärkareffekt på 810 watt.

Fem av de 15 kanalerna är uppåtriktade högtalarkanaler, inklusive en extra topphögtalare för centerkanalen. Denna ska vara vinklad för att ge bättre överensstämmelse med dialogen på skärmen.

LG hävdar också att diskanthögtalarna på toppmodellen har förbättrats för att ge ett klarare och mer exakt ljud, medan ett passivt slavelement ska ge utökad bas i kombination med den trådlösa subwoofern. Med trådlösa bakhögtalare i tillägg (också med sin egen höjdkanal) utlovar LG en ”oöverträffad” tredimensionell ljudupplevelse. Det ska bli spännande att höra om LG har lyckats förbättra ljudet från sin något misslyckade föregångare, S95QR.

Läs också Försök igen, LG Den ser väldigt häftig ut på papperet. Men LG:s soundbar faller igenom där det räknas som mest.

Platt designmodell: LG SG10TY

Denna platta modell har inte lika många kanaler, men är utformad för att vara en elegant följeslagare till LG:s tunna OLED-TV-apparater. Den kan väggmonteras med hjälp av ett speciellt fäste och ansluts trådlöst till skärmen ovanför.

LG utlovar förstklassigt TV-ljud och låter dessutom lyssnarna njuta av sina favoritlåtar från streamingtjänster som Tidal och Spotify. Designen är genomtänkt för att matcha bredden och ramfärgerna på LG:s OLED-TV-apparater.

Prisvärd med hög prestanda: LG S70TY

Soundbar-modellen S70TY sägs vara idealisk för LG QNED-TV-apparater med sin enkla och kompakta design. Precis som S95TR har den här modellen en toppmonterad centerhögtalare för tydligare tal.  Den levereras också med ett speciellt fäste (tillval) som gör att du kan montera soundbaren direkt under en kompatibel QNED-TV.

Förutom de tre modeller som nämns ovan kan vi förvänta oss fler soundbar- och högtalarnyheter från LG på själva mässan.

LG Electronics produktnyheter, inklusive de nya OLED-modellerna C4 och G4, kommer att visas under CES 2024 den 9–12 januari. Ljud & Bild kommer att vara på plats och kommer att ge dig fler intryck då.

Läs också LG:s nya OLED-TV-apparater kan bli ännu mer spelvänliga Här är vad ryktena hittills säger om LG:s nya C4- och G4-modeller.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Spännande golvmodell från Revival Audio

Småstenar för skrivbordet

Golvhögtalare som har allt

En liten nyhet i gammal stil

Steinway Lyngdorf har bantat

Elegant från Børresen

Nu i butik: Audiovector QR Special Edition

Lyxljud på resan

Kraftfull subwoofer från ATC

Fabriksbesök: Bang & Olufsen överraskar

Vattentäta takhögtalare

Klipsch och Onkyo vill utmana Sonos

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen