Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Trevlig Lucia!

Jag är verkligen allt annat än traditionsbunden men just Lucia tycker jag är något speciellt, det har förmodligen något med sången och alla ljusen att göra.

Av / 2012-12-13 - 10:59
Trevlig Lucia!

Att ligga i sängen och dricka kaffe framför tv:s Luciafirande är en fröjd för mig. Huset är tyst, mörkt och stilla. Det enda som hörs är de vackra rösterna och det enda som lyser är de levande ljusen.

Idag gick dock mina tankar åt det ”missförstånd” i Laxå som innebar att en 10-årig kille inte skulle få vara pepparkaksgubbe i Lucia-tåget!! Det första beskedet som den förtvivlade föräldern fick var att de plockat bort just pepparkaksgubbarna på grund av att någon skulle kunna bli stött. Vet inte om jag ska skratta eller gråta!

Efter ett tag ändrades dock historian till ett ”missförstånd” för den egentliga anledningen var ju att klassen gemensamt bestämt att det inte skulle sjungas någon pepparkaksvisa – det var anledningen till att pepparkakorna inte fick vara med. Grym efterkonstruktion om du frågar mig…

Jag tycker absolut det är bra att man tar hänsyn till, och tänker på, våra olikheter men någon måtta får det faktiskt vara på dumheterna. Vad blir nästa steg? Jag tittar ned på min iphone, som är vit. Är jag rasist för att jag valde en vit mobil framför en svart? Och är det inte politiskt korrekt att föredra ett vitt högtalarsystem om det passar inredningen bättre…?

Var rädda om varandra där ute och njut av dagen – och av pepparkaksgubbarna!

//Å

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen