TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Trevlig Lucia!

Jag är verkligen allt annat än traditionsbunden men just Lucia tycker jag är något speciellt, det har förmodligen något med sången och alla ljusen att göra.

forfatter
Publicerad 2012-12-13 - 10:59

Att ligga i sängen och dricka kaffe framför tv:s Luciafirande är en fröjd för mig. Huset är tyst, mörkt och stilla. Det enda som hörs är de vackra rösterna och det enda som lyser är de levande ljusen.

Idag gick dock mina tankar åt det ”missförstånd” i Laxå som innebar att en 10-årig kille inte skulle få vara pepparkaksgubbe i Lucia-tåget!! Det första beskedet som den förtvivlade föräldern fick var att de plockat bort just pepparkaksgubbarna på grund av att någon skulle kunna bli stött. Vet inte om jag ska skratta eller gråta!

Efter ett tag ändrades dock historian till ett ”missförstånd” för den egentliga anledningen var ju att klassen gemensamt bestämt att det inte skulle sjungas någon pepparkaksvisa – det var anledningen till att pepparkakorna inte fick vara med. Grym efterkonstruktion om du frågar mig…

Jag tycker absolut det är bra att man tar hänsyn till, och tänker på, våra olikheter men någon måtta får det faktiskt vara på dumheterna. Vad blir nästa steg? Jag tittar ned på min iphone, som är vit. Är jag rasist för att jag valde en vit mobil framför en svart? Och är det inte politiskt korrekt att föredra ett vitt högtalarsystem om det passar inredningen bättre…?

Var rädda om varandra där ute och njut av dagen – och av pepparkaksgubbarna!

//Å

Åsa Warme


Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
När jag bestämde mig för att göra detta test hade jag inte räknat med minusgrader
I dag när jag kom hem på lunchen låg Ljud & Bild nummer 3 och väntade på mig - YES!
Solen strålar från en klarblå himmel och nu finns det inga ursäkter
I 99 procent av fallen står jag upp när jag arbetar. Men nu kanske det är dags att tänka om
Tidigare i veckan tog jag mig till Norge för redaktionsmöte med kollegorna.
Läsarundersökningen är avslutad och en lycklig vinnare är utsedd
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend