Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Hörlurstest pågår

Inför Ljud & Bild nummer 3 har jag ägnat min tid åt att testa hörlurar. Denna gång skippar jag on-ear och over-ear till förmån för in-ear

Av / 2013-02-07 - 21:38
Hörlurstest pågår

Att hörluren som följer med din iphone bara är skräp (ja, nu får jag säkert många åsikter om det men jämför med ett par bra hörlurar innan du sågar mig är du snäll) är ju ingen hemlighet. Varför skulle det annars finnas en uppsjö av hörlurar att köpa på Applestore …

Men att hitta rätt lur är en helt annan femma. Den ska passa din person, dina öron och framför allt din musiksmak! Till nästa nummer av Ljud & Bild har jag tagit på mig den trevliga uppgiften att försöka hitta en, eller ett par, lurar med god kvalitet till ett hyfsat pris. Ja, vad hyfsat pris betyder är ju helt upp till dig, men jag valde att lägga mig mellan 500 – 1 000 kronor. Jag tror att det är en summa som många kan tänka sig att lägga på en hörlur för att få bättre ljudupplevelse.

130207_Arbetsplats_3

 

Min familj är överlycklig nu när testet är klart så att de får tillbaka sin frukostplats med utsikt över trädgården.

Efter att ha kontaktat leverantörer fick jag till slut en hel hög med lurar varav jag var tvungen att begränsa mig – det fick bli åtta. Ja, just din favoritlur kanske inte är med – that´s life …

Som vanligt när jag ska testa bosätter jag mig i husets hjärta, köket. Jag önskar mig verkligen ett arbetsrum när jag blir stor (ja, kids jag älskar er men jag längtar till någon av er flyttar hemifrån så jag kan få ett “eget rum” *ler*). Å andra sidan så tror jag min familj också önskar mig ett arbetsrum, jag belamrar nämligen hela bardisken och vägrar flytta en pryl innan testet är klart! Och ve den som vågar röra mina saker under brinnande test!

Jag kan erkänna att jag aldrig varit jätteförtjust i just in-ear-lurar för jag har aldrig hittat en bra passform vilket medfört att jag fått ont, aj, aj, aj… Lyckliga jag som hittade många lurar i testet med skum-pluppar vilket gjorde mina stackars känsliga öron glada.

Nu är testet äntligen gjort och lämnat, som vanligt med skräckblandad förtjusning, och jag vet av erfarenhet att jag kommer vakna ett par gånger i natt och undra över betyg, rubriker, meningar och andra saker som det nu mer eller mindre är för sent att göra något åt. Samma visa varje gång!

Dags att packa ihop hela härligheten och låta familjen få tillbaka sin frukostplats. Just nu är jag glad att det inte var åtta 50-tummare eller åtta golvhögtalare jag hade hemma för test.

Sweet dreams!

//Å

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen