TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+

Farliga kändisar på nätet

Ibland kan det vara både bra och utvecklande att vara nyfiken - men har man otur kan det gå riktigt illa!

forfatter
Publicerad 2012-09-12 - 10:37

Nu tillhör visserligen inte jag skaran som brukar sitta på nätet och leta skvaller om kändisar (och det kanske inte du heller gör), men jag kan inte låta bli att irriteras över de personer som satt i system att utnyttja människors nyfikenhet på kändisar genom att locka dessa till skadliga sidor som infekterar din dator med olika typer av virus och skadliga program varor.

Visste du att den farligaste världsstjärnan som svenska internetanvändare regelbundet letar efter på nätet är stjärnan från Harry Potter-filmerna, Emma Watson, som spelar Hermione? Var åttonde länk i sökresultatet för Emma sägs vara farliga.. Kan vara bra att tänka på om du har ungdomar i ”Harry Potter-åldern” hemma, eller själv är inbitet fan.

Det är för sjätte året i rad som säkerhetsföretaget McAfee undersökt vilka kända människor som oftast används för nätbedrägeri, listan är global och omfattar stjärnor inom olika kategorier – skådespelare, idrottsstjärnor, artister, politiker och designers.

 

Under 2011 var vackra Heidi Klum farligast, men i år finns hon inte med på listan.

Jag tycker det är rätt obehagligt att veta att man vid varje sökning på nätet löper risk att utsättas för attacker mot datorn eller mobiltelefonen – till exempel i form av skadliga program som kan stjäla innehåll eller till och med ta över kontrollen över datorn. Ett växande problem är till exempel ”ransomware”, där utpressare stjäl privat innehåll ur datorn och sedan kräver pengar av användaren för att lämna tillbaka det. Riktigt, riktigt obehagligt!

Använd virusskydd!

 

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
När jag bestämde mig för att göra detta test hade jag inte räknat med minusgrader
I dag när jag kom hem på lunchen låg Ljud & Bild nummer 3 och väntade på mig - YES!
Solen strålar från en klarblå himmel och nu finns det inga ursäkter
I 99 procent av fallen står jag upp när jag arbetar. Men nu kanske det är dags att tänka om
Tidigare i veckan tog jag mig till Norge för redaktionsmöte med kollegorna.
Läsarundersökningen är avslutad och en lycklig vinnare är utsedd
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend