Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Farliga kändisar på nätet

Ibland kan det vara både bra och utvecklande att vara nyfiken - men har man otur kan det gå riktigt illa!

Av / 2012-09-12 - 10:37
Farliga kändisar på nätet

Nu tillhör visserligen inte jag skaran som brukar sitta på nätet och leta skvaller om kändisar (och det kanske inte du heller gör), men jag kan inte låta bli att irriteras över de personer som satt i system att utnyttja människors nyfikenhet på kändisar genom att locka dessa till skadliga sidor som infekterar din dator med olika typer av virus och skadliga program varor.

Visste du att den farligaste världsstjärnan som svenska internetanvändare regelbundet letar efter på nätet är stjärnan från Harry Potter-filmerna, Emma Watson, som spelar Hermione? Var åttonde länk i sökresultatet för Emma sägs vara farliga.. Kan vara bra att tänka på om du har ungdomar i ”Harry Potter-åldern” hemma, eller själv är inbitet fan.

Det är för sjätte året i rad som säkerhetsföretaget McAfee undersökt vilka kända människor som oftast används för nätbedrägeri, listan är global och omfattar stjärnor inom olika kategorier – skådespelare, idrottsstjärnor, artister, politiker och designers.

 

Under 2011 var vackra Heidi Klum farligast, men i år finns hon inte med på listan.

Jag tycker det är rätt obehagligt att veta att man vid varje sökning på nätet löper risk att utsättas för attacker mot datorn eller mobiltelefonen – till exempel i form av skadliga program som kan stjäla innehåll eller till och med ta över kontrollen över datorn. Ett växande problem är till exempel ”ransomware”, där utpressare stjäl privat innehåll ur datorn och sedan kräver pengar av användaren för att lämna tillbaka det. Riktigt, riktigt obehagligt!

Använd virusskydd!

 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen