Search
Generic filters

Superstabil proffskamera

Den här Olympus-kameran har en extrem bildstabilisator.

Egentligen är det ett vackert stycke ingenjörskonst som Olympus har åstadkommit. Nya OM-D E-M1 Mark III har en 20-megapixlars MFT-bildbildsensor som kan ett par konster inte många andra kameror kan.

Man kan nämligen ställa in kameran i ett extra högupplöst läge som ger 50 megapixlar, vilket även fungerar när kameran inte sitter på ett stativ. Som man var tvungen att använda tidigare, med föregångaren OM-D E-M1 II. Här är det bara att plocka fram den lilla kameran och plåta handhållet i 50 Mp om man behöver extra upplösning.

Kameran är närmast en ”E-M1X light”, så mycket av tekniken från Olympus flaggskepp finns i nya OM-D E-M1 Mark III.

Till exempel slutaren (som är testad för att klara 400 000 exponeringar), styrpinnen som man väljer fokuspunkter med och USB-laddningen. Olympus hävdar också att de har förbättrat ansikts- och ögonfokus, och en Starry Sky-inställning ska göra det lättare att ta fina astrobilder.

Men det finns naturligtvis mer. Kamerans inbyggda bildstabilisator kan kompensera för upp till 7,5 exponeringssteg(!), vilket gör det enkelt att filma helt stadig video och underlättar att ta skarpa bilder i svagt ljus när kameran inte står på stativ.

annons

Man kan också sätta på ett vertikalgrepp med extra batteri, både det och kamerahuset är vädertätat och IPX1-certifierat.

annons

OM-D E-M1 Mark III finns bara i svart och släpps redan i slutet av februari. Kamerahuset kostar 20 000 kronor. Det kommer också ett nytt objektiv, 12-45mm f4 Pro, som kostar 7 500 kronor. Ett kit med både kamerahus och objektiv hamnar på 27 000 kronor.

annons
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  I första omgången blir det bara Android-användarna som får glädje av att strömma spel på mobilen.
  SSD är nu standard i alla Apples iMac-modeller.
  Samsung har just lanserat Galaxy Note 20 och Galaxy Note 20 Ultra. Vi känner till tekniken, men båda modellerna har design och finesser som verkar mycket lovande.
  Förutom Samsung Galaxy Note 20-serien har Samsung idag lanserat Samsung Galaxy Tab S7 och Tab S7+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds Live och sist men inte minst, Samsung Galaxy Z Fold 2.
  Så kommer Huaweis kommande Mate 40-serie att se ut.
  UPPDATERING: Amazon bekräftar Sverige-lansering
  16-bits råvideo, 15 stopps dynamik och extrem ljuskänslighet
  Den kanske ser retro ut, men JBL 4349 är en helt ny studiohögtalare med12-tums baselement och ett stort diskanthorn.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Riktpris: 12000 kr Billigmärket Xiaomi slår till med en utmärkt kamera

  6 mobilkameror

  Riktpris: kr Mobilerna som tar de bästa semesterbilderna

  Apple iPhone 11 Pro (kamera)

  Riktpris: 13000 kr Ett stort kliv framåt för iPhone-kameran

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Riktpris: 14500 kr Samsung försöker göra allt för mycket och missar målet
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.