itemprop

Superstabil proffskamera

Den här Olympus-kameran har en extrem bildstabilisator.

Egentligen är det ett vackert stycke ingenjörskonst som Olympus har åstadkommit. Nya OM-D E-M1 Mark III har en 20-megapixlars MFT-bildbildsensor som kan ett par konster inte många andra kameror kan.

Man kan nämligen ställa in kameran i ett extra högupplöst läge som ger 50 megapixlar, vilket även fungerar när kameran inte sitter på ett stativ. Som man var tvungen att använda tidigare, med föregångaren OM-D E-M1 II. Här är det bara att plocka fram den lilla kameran och plåta handhållet i 50 Mp om man behöver extra upplösning.

Kameran är närmast en ”E-M1X light”, så mycket av tekniken från Olympus flaggskepp finns i nya OM-D E-M1 Mark III.

Till exempel slutaren (som är testad för att klara 400 000 exponeringar), styrpinnen som man väljer fokuspunkter med och USB-laddningen. Olympus hävdar också att de har förbättrat ansikts- och ögonfokus, och en Starry Sky-inställning ska göra det lättare att ta fina astrobilder.

Men det finns naturligtvis mer. Kamerans inbyggda bildstabilisator kan kompensera för upp till 7,5 exponeringssteg(!), vilket gör det enkelt att filma helt stadig video och underlättar att ta skarpa bilder i svagt ljus när kameran inte står på stativ.

annons

Man kan också sätta på ett vertikalgrepp med extra batteri, både det och kamerahuset är vädertätat och IPX1-certifierat.

annons

OM-D E-M1 Mark III finns bara i svart och släpps redan i slutet av februari. Kamerahuset kostar 20 000 kronor. Det kommer också ett nytt objektiv, 12-45mm f4 Pro, som kostar 7 500 kronor. Ett kit med både kamerahus och objektiv hamnar på 27 000 kronor.

annons
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Provprenumeration
1 månad for 0:-
Tillgång till alla tester och nyheter på Ljud & Bild i 1 månad
6 månader
Endast 53 kr/mån
Få tillgång till alla tester och nyheter på Ljud & Bild i 6 månader
Tillgång till vår köpguide bestående av tusentals av produkter.
12 månader
Endast 49 kr/mån
Tillgång till alla tester och nyheter på Ljud & Bild i 12 månader
Tillgång till vår köpguide bestående av tusentals av produkter.
Har du något att tillägga?
Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Vad tycker du?

  Subscribe  
Notify of

Läs också

 data-srcset

Nu sänker alla bildkvaliteten

Netflix var de första som lovade att dra ner på upplösningen för att skona datatrafiken i Europa. Fler teknikjättar följer efter.

 data-srcset

Superdatorer ska knäcka Corona

Tillsammans med Vita huset och Department of Energy startar IBM krig mot Coronaviruset. Deras vapen är sammankopplade superdatorer.

Scroll to Top