Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Superstabil proffskamera

Den här Olympus-kameran har en extrem bildstabilisator.

Egentligen är det ett vackert stycke ingenjörskonst som Olympus har åstadkommit. Nya OM-D E-M1 Mark III har en 20-megapixlars MFT-bildbildsensor som kan ett par konster inte många andra kameror kan.

Man kan nämligen ställa in kameran i ett extra högupplöst läge som ger 50 megapixlar, vilket även fungerar när kameran inte sitter på ett stativ. Som man var tvungen att använda tidigare, med föregångaren OM-D E-M1 II. Här är det bara att plocka fram den lilla kameran och plåta handhållet i 50 Mp om man behöver extra upplösning.

Kameran är närmast en ”E-M1X light”, så mycket av tekniken från Olympus flaggskepp finns i nya OM-D E-M1 Mark III.

Till exempel slutaren (som är testad för att klara 400 000 exponeringar), styrpinnen som man väljer fokuspunkter med och USB-laddningen. Olympus hävdar också att de har förbättrat ansikts- och ögonfokus, och en Starry Sky-inställning ska göra det lättare att ta fina astrobilder.

Annons

Men det finns naturligtvis mer. Kamerans inbyggda bildstabilisator kan kompensera för upp till 7,5 exponeringssteg(!), vilket gör det enkelt att filma helt stadig video och underlättar att ta skarpa bilder i svagt ljus när kameran inte står på stativ.

Man kan också sätta på ett vertikalgrepp med extra batteri, både det och kamerahuset är vädertätat och IPX1-certifierat.

OM-D E-M1 Mark III finns bara i svart och släpps redan i slutet av februari. Kamerahuset kostar 20 000 kronor. Det kommer också ett nytt objektiv, 12-45mm f4 Pro, som kostar 7 500 kronor. Ett kit med både kamerahus och objektiv hamnar på 27 000 kronor.

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.