Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Google Nest Hub får efterlängtad uppdatering

Den smarta skärmen Google Nest Hub får ny programvara med fiffiga nyheter

Av / 2023-08-29 - 14:43
Google Nest Hub får efterlängtad uppdatering

Smarta skärmar baserade på Googles mjukvara har fört en tynande tillvaro. Det är många år sedan någon annan tillverkare släppt någon sådan, och i år lanserade Google istället en surfplatta med en högtalardocka som förvandlade den till en smart skärm. Dessutom baserad på Android, istället för det exotiska operativsystemet Fuschia som sitter i Nest Hub. Men Google har åtminstone inte helt lagt ner underhållet av Nest Hub, för nu har det kommit en uppdatering.

Det rör sig om Fuchsia OS version 12 som dykt upp för de som deltar i Googles förhandsprogram för ny mjukvara. Vi övriga får vänta ett tag då uppdateringarna rullas ut undan för undan.

Läs också Dödsstöten för smarta skärmar Skärmar med Google Assistant har fört en tynande tillvaro, och nu är det klart varför. Google har slutat uppdatera mjukvaran för dem.

En nyhet som kan vara skön att känna till är att tillförlitligheten har förbättrats om hubben stöter på problem under uppstarten. De har också tagit hänsyn till dem som har hubben på nattduksbordet genom att dimma skärmen under uppstart så den inte stör på natten.

Om din hub befinner sig i ett smart hem har den sedan tidigare stöd för den nya smart hem-standarden Matter. Med tanke på att det är så nytt så innehåller mjukvaran en massa fixar för det, bland annat kunde den krascha om man försökte sätta en lampa till en färg den inte klarade. Det finns också fixar för uppkoppling till bluetooth-högtalare.

Läs också Matter gör äntligen det smarta hemmet smart En ny standard för smarta enheter lovar att det ska bli lättare att få alla hemmets prylar att samarbeta. Och det verkar som om alla tillverkare är med.

Men framför allt har de bytt från det gamla 3D-renderingssystemet till 2D-renderingssystemet Flatland som ska ge en generellt snabbare och smidigare upplevelse. Till exempel kommer videouppspelning upplevas mjukare.

Enheter som berörs av uppdateringen är Nest Hub, Nest Hub (andra generationen) och Nest Hub Max.

Här finns hela förbättringslistan (mycket teknisk)

 

Läs också:

Google Pixel Tablet

Google Pixel Tablet får Apple att slita sitt hår

Googles surfplatta överraskar oss med hur praktisk den är att använda och hur mycket mer användbar den blir med dockningsstationen.

Läs hela testet
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Uppkopplat utbud från Samsung

Miele presenterar fler funktioner i sin app

Se hur du städar

Säkerhetslösning från Yale

Nya robotar från Ecovacs tar hand om fönster och trädgård

Matberedare med ikoner istället för vred

Dreame lanserar sin första robotgräsklippare i Sverige

Smartlåset som är inbyggt i dörren

iRobot vidareutvecklar sin mest sålda robotdammsugare

Espresso med en enda svepning

Samsungs nya AI-vitvaror

Två nya, exklusiva kolsyremaskiner

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen