Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Eltandborste som både svänger och vibrerar

Laifen har presenterat en eltandborste kallad Wave, som både svänger och vibrerar.

Av / 2024-01-18 - 09:00
Eltandborste som både svänger och vibrerar

När det gäller eltandborstar har Oral-B och Philips i ganska många år varit de absolut dominerande aktörerna, och de har fungerat på olika vis i och med att Oral-B haft en rund borste som roterar medan Philips istället haft en traditionellt formad borste som vibrerar.

För fyra år sedan lanserade Oral-B sin iO-serie, och den stora skillnaden jämfört med företagets tidigare modeller är att iO-serien både roterar (likt tidigare) och vibrerar.

Läs också Eltandborste som startar av sig själv Be Lucent har lanserat Prism – en elektrisk tandborste som startar när den läggs mot tänderna.

Eltandborstar finns i ett brett prisspann, och med funktioner som till exempel trycksensor som varnar om man trycker för hårt och artificiell intelligens som guidar användaren vid borstning. Och i många fall används de elektriska tandborstarna tillsammans med en app i mobilen, som exempelvis kan visa borstningshistorik, när det är dags att byta borsthuvud etcetera.

Läs också Elektrisk tandborste i Business Class Philips Sonicare Prestige 9900 är en av de smartaste och bästa eltandborstarna som går att köpa för pengar. Men den är fullständigt beroende av mobilen.

Utmanarna

Visst finns det konkurrenter på marknaden, från till exempel Panasonic och Oclean (systermärke till Xiaomi) samt nyss lanserade Be Lucent. Och inom kort kommer ännu en, i form av Laifen, vars första eltandborste Wave är försedd med ett traditionellt utformat borsthuvud som dels svänger 60 grader och dels vibrerar med 66 000 vibrationer per minut.

Laifen menar att kombinationen av svängningar och vibrationer ska ge en bättre rengöring, och berättar att tandborstens batteri laddas fullt på två och en halv timme, vilket ska ge 30 dagars användning.

Wave finns i tre utföranden – med handtag i ABS-plast, aluminiumlegering eller rostfritt stål – levereras med tre olika borsthuvuden och är IPX7-certifierad. Det finns en tillhörande app, där användaren bland annat kan personifiera inställningar och bortnivå.

Laifen-Wave1 Laifen-Wave2 Laifen-Wave3
<
>
Laifen Wave. Foto: Laifen

Pris och tillgänglighet

Laifen Wave kommer börja säljas via laifentech.com och Amazon den 5 mars, och priserna anges bli $69 i ABS-plast, $79 i aluminiumlegering och $99 i rostfritt stål. Borsthuvuden kommer också att erbjudas för $9,99 för 3-pack och $16,99 för 6-pack.

Läs också Noll hål! Oral-B iO10 använder artificiell intelligens för att guida dig i realtid när du borstar tänderna.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Lovar kaffe med baristakvalitet

Ljud & Bild
Rulla till toppen