TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Cykelhjälm med smarta funktioner

Livall EVO21 har inbyggda lampor, handsfree-mobilstyrning och automatiskt larmmeddelande vid en eventuell olycka.

Cykelhjälmen Livall EVO21 kan mer än bara skydda bäraren från att slå i huvudet om olyckan är framme. Den har även inbyggd fram- och baklampa, blinkers och automatiskt stoppljus som varnar de som cyklar bakom.

Hjälmen (och dess tillhörande mobil-app) har en larmfunktion som automatiskt skickar ett SMS med dina GPS-koordinater till en utvald kontaktperson om du kraschar med cykeln.

Livall EVO21
Torka tårarna. Om olyckan är framme skickar cykelhjälmen (och bärarens mobil) automatiskt ett SMS-larm med GPS-koordinater. (Foto: Livall)

Sist men inte minst har Livall EVO21-hjälmen inbyggd handsfree-mobilstyrning – vilket förmodligen kan bidra till att förhindra att många olyckor överhuvud taget inträffar.

Livall EVO21 kostar 1 600 kronor.

Lämna en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.