TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Cykelhjälm med smarta funktioner

Livall EVO21 har inbyggda lampor, handsfree-mobilstyrning och automatiskt larmmeddelande vid en eventuell olycka.

forfatter
Publicerad 2021-12-07 - 11:33

Cykelhjälmen Livall EVO21 kan mer än bara skydda bäraren från att slå i huvudet om olyckan är framme. Den har även inbyggd fram- och baklampa, blinkers och automatiskt stoppljus som varnar de som cyklar bakom.

Hjälmen (och dess tillhörande mobil-app) har en larmfunktion som automatiskt skickar ett SMS med dina GPS-koordinater till en utvald kontaktperson om du kraschar med cykeln.

Livall EVO21
Torka tårarna. Om olyckan är framme skickar cykelhjälmen (och bärarens mobil) automatiskt ett SMS-larm med GPS-koordinater. (Foto: Livall)

Sist men inte minst har Livall EVO21-hjälmen inbyggd handsfree-mobilstyrning – vilket förmodligen kan bidra till att förhindra att många olyckor överhuvud taget inträffar.

Livall EVO21 kostar 1 600 kronor.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

1 svar på ”Cykelhjälm med smarta funktioner”

  1. 👉 Är denna hjälm utrustad med MIPS ?
    Det är en mycket funktion i en modern cykelhjälm av idag. 👌
    ~ AMC ~

    Svara

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Både analogt och smart Med nya klockan vivomove Trend blandas analog stil med smarta funktioner
Test av Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi hade gärna velat ha ett färdigt test av den senaste Samsung-toppmobilen till dig. Men Samsung sa nej. Och den koreanska elektronikjätten är långt ifrån den enda elektroniktillverkaren som lider av tvångssyndrom.
Alla nya Samsung Galaxy S23-modeller har Snapdragon Samsung lanserar tre nya mobiler med toppspecifikationer. Telefonerna finns att köpa redan idag.
lbpluss
Når nästan ända fram En riktigt bra träningsklocka som har allt. Inklusive katastrofal batteritid och hög prislapp.
OnePlus bekräftar överraskande iPad-konkurrent OnePlus Pad kommer lanseras den 7 februari
Följ Ljud & Bild