TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Cykelhjälm med smarta funktioner

Livall EVO21 har inbyggda lampor, handsfree-mobilstyrning och automatiskt larmmeddelande vid en eventuell olycka.

forfatter
Publicerad 2021-12-07 - 11:33

Cykelhjälmen Livall EVO21 kan mer än bara skydda bäraren från att slå i huvudet om olyckan är framme. Den har även inbyggd fram- och baklampa, blinkers och automatiskt stoppljus som varnar de som cyklar bakom.

Hjälmen (och dess tillhörande mobil-app) har en larmfunktion som automatiskt skickar ett SMS med dina GPS-koordinater till en utvald kontaktperson om du kraschar med cykeln.

Livall EVO21
Torka tårarna. Om olyckan är framme skickar cykelhjälmen (och bärarens mobil) automatiskt ett SMS-larm med GPS-koordinater. (Foto: Livall)

Sist men inte minst har Livall EVO21-hjälmen inbyggd handsfree-mobilstyrning – vilket förmodligen kan bidra till att förhindra att många olyckor överhuvud taget inträffar.

Livall EVO21 kostar 1 600 kronor.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

👉 Är denna hjälm utrustad med MIPS ?
Det är en mycket funktion i en modern cykelhjälm av idag. 👌
~ AMC ~

Extremt för de extrema Med solenergiladdning, safirglas och titan klarar Enduro 2 långa träningspass i tuff miljö.
Nya smarta klockor från Samsung med fokus på hälsa Den nya Galaxy Watch5-serien kommer bland annat att möjliggöra mer omfattande mätning av sömnen.
Samsung uppgraderar sina hopfällbara mobiler De två vikbara mobilerna kommer bland annat med blixtsnabb processor och Galaxy Z Fold 4 får kamera från Galaxy S22-serien.
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend