Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Spotify Connect fyller ett år

Kommer till Smart-TV och olika multiroom-system.

Av / 2014-08-29 - 09:53
Spotify Connect fyller ett år

Förra året lanserades Spotify Connect, en funktion som gjorde det möjligt att välja mellan 30 miljoner låtar och spela upp musiken på stereon och andra anläggningar som utrustats med funktionen. Spotify Connect styrs genom Spotifys egen musikspelare och utnyttjar mobilen eller surfplattan som fjärrkontroll.

Läs också: Test av sex streaming-tjänster

På bara ett år har Spotify Connect dykt upp i fler än 80 högtalare och ljudsystem från olika tillverkare över hela världen. Innan året är slut lovar Spotify att antalet ska passera 100, och med tanke på att produkterna kostar mellan 500 och 20 000 kronor så finns det något för varje smak (och plånbok).

Spotify har meddelat att Spotify Connect också kommer att bli tillgängligt för Smart TV och multiroom-system.

• Smart TV. I första omgången handlar det om Philips Android-baserade modeller. Plocka upp mobilen, surfplattan eller Philips-fjärren och spela dina favoritlåtar direkt på TV:n. Spotify hävdar att dessa utvalda Philips-modeller är de första i en lång rad smarta TV-apparater som får Spotify Connect.

• Multiroom. Finns det flera Spotify-användare i familjen kan de strömma musik från olika konton i olika rum, så att alla får höra sina favoritlåtar. Det kommer också fler multiroom-system i framtiden med Spotify Connect, där man ska kunna spela samma musik i flera rum.

spotify.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Slutet för MQA i Tidal

Här är "Spotify GPT"

ABBA i Atmos-format

Från The Bear till Bruce Springsteen!

Nu kan du länka till alla musiktjänster på en gång

Apple: Mixa i Dolby Atmos, få mer betalt!

Nu kan du mixa in Volvoljud i din musik

Spotify-appen förnyad

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

Rulla till toppen