Filmmusik på ett superenkelt sätt

Men den här appen behöver du aldrig ha komponerat musik förut.

Är du en Mac-användare och vill göra musik till din egentillverkade film, men inte riktigt vet hur man gör när man komponerar, så är Filmstro lösningen.

Appen är väldigt enkel att använda. Du drar bara över något av de kostnadsfria musikstyckena till redigeringsfönstret. Där finns tre virtuella spakar: Momentum, Depth och Power, vars intensitet går att ändra med en klickning. På nolltid har du skapat ett unikt musikstycke som förhoppningsvis passar din film helt perfekt.

Här är en demo som visar hur okomplicerat komponerandet är:

För en månadskostnad av 20 dollar får du tillgång till hela musikbiblioteket. Då får du använda allting i hela katalogen, som består av allt från romantiska smörigheter till intensiva stycken som framkallar hjärtklappning. Alla ljudspår klipps till automatiskt så att de passar längden på just ditt videoklipp.

Den färdiga musiken får användas för icke-kommersiellt bruk. Vill du tjäna pengar på filmprojektet så finns det olika alternativ, från 99 dollar för ett enda musikstycke eller 199 dollar för ett helt projekt, till fri användning under ett helt år för 6 000 dollar.

Ännu så länge har vi inte testat appen själva, berätta gärna hur den funkar på vår Facebook-sida!

Ladda ner appen på filmstro.com.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  För att undvika att bilförare blir trötta bkaom ratten använder Jaguar Land Rover högteknologisk brusreducering från Silentium.
  Vi håller på att testa Hyundai Kona med ljudsystem från självaste Krell.
  Kompakt elektronik med stöd för upp till 11.2 kanaler.
  Hey Google, nu kör vi!
  Den gulligaste lilla elbilen blir mer praktisk.
  På en virtuell presskonferens presenterade Huawei ett ymnighetshorn av nya starka telefoner.
  De helt trådlösa öronpropparna Oppo Enco X har aktiv brusreducering. Ljudet står Dynaudio för.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.