Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Xiaomi och Leica samarbetar om mobilkameror

Det nya Xiaomi x Leica Optical Institute ska forska om framtidens mobilkameror

Av / 2024-02-20 - 16:17
Xiaomi och Leica samarbetar om mobilkameror

Idag har de flesta mobiltillverkare någon form av samarbete med traditionella kameratillverkare, och det är ingen hemlighet att Xiaomi samarbetar med tyska Leica. Vi var till och med på plats hos Leica inför lanseringen. Det samarbetet verkar ha fungerat bra för nu tar företagen ett stort nästa steg.

Läs också Är Xiaomi 13 Pro bra nog på video? Innebär samarbetet med Leica att Xiaomi 13 Pro även är bra på video? Vi har testat det under svåra förhållanden.

Xiaomi och Leica Camera AF bildar nu Xiaomi x Leica Optical Institute där de tillsammans ska forska på allt från komponenter till mjukvara och gränssnitt. Närmare bestämt pekar de på fyra områden:

• Ta fram ultraprecisa optiska linser i små formfaktorer.
• Uppnå bästa möjliga prestanda för datorstödd fotografering.
• Upprätthålla den allra striktaste optiska standarden för linser.
• Forska kring samt tillämpa toppmodern optoelektronisk teknik.

Det är ingen liten satsning heller. Det planeras för tre olika laboratorier i Beijing på sammanlagt 2 644 kvadratmeter och teamet består av över 200 experter. De kommer att fokusera på kamerahårdvara, bildbehandling och objektiv, samt subjektiv bildkvalitetsutvärdering.

Xiaomi 14 Ultra

Den första produkten som bygger på de uppsatta målen är Xiaomi 14 Ultra som lanseras på Mobile World Congress i Barcelona senare i månaden.

Läs också Enorm läcka avslöjar allt om ny toppmobil Den kinesiska tillverkaren planerar att lansera Xiaomi 14 Ultra med avancerad Leica-kamera vid den kommande Mobile World Congress i Barcelona.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen