Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nästan alla detaljer om Xiaomi 14 Ultra läckta i förväg

Den kinesiska tillverkaren planerar att lansera Xiaomi 14 Ultra med avancerad Leica-kamera vid den kommande Mobile World Congress i Barcelona.

Av / 2024-02-19 - 17:19
Nästan alla detaljer om Xiaomi 14 Ultra läckta i förväg

Lanseringen av Xiaomi 14 Ultra är planerad till kommande söndag, men enligt Winfuture.de har en europeisk återförsäljare av misstag läckt flera detaljer om den kommande smarttelefonen, som är resultatet av ett samarbete med den välkända tyska kameratillverkaren Leica.

Kameratelefonen kommer att ha en design som återspeglar klassiska kameraelement. Xiaomi 14 Ultra kommer således att ha en framträdande kameramodul på baksidan och en helt platt baksida, avslöjar läckta bilder (först publicerade på mysmartprice.com den 14 februari).

Läs också Xiaomi har lyssnat på kritiken Ett viktigt steg i rätt riktning. Xiaomi har gjort mycket rätt – och inte särskilt mycket fel.

Telefonen kommer att lanseras i svart och vitt med en ram av aluminium. Vikten kommer att vara cirka 220 gram, medan telefonen kommer att ha en tjocklek på 9,2 mm.

Xiaomi 14 Ultra kommer att behålla den stora 6,73-tums AMOLED-skärmen från sin föregångare, och precis som Samsung Galaxy S24 Ultra kommer den att ha en helt platt skärm. Dessutom kommer skärmen enligt uppgift att ha upp till 120 Hz uppdateringsfrekvens, 3.200 x 1.440 pixel upplösning, HDR10+ stöd och en imponerande maximal ljusstyrka på upp till 3 000 nit under vissa förhållanden.

Xiaomi 14 Ultra
Xiaomi 14 Ultra finns i två färger. Svart …

4 x 50 megapixel

Men kameran är utan tvekan höjdpunkten! På baksidan hittar vi fyra 50-megapixelsensorer för vidvinkel- respektive ultravidvinkel, samt tele med 3,2 eller 5 gånger optisk förstoring.

Xiaomi 14 Ultra förväntas också kunna spela in 8K-video med upp till 24 fps, 4K-video med upp till 60 fps, slowmotion-videor i FHD-upplösning med upp till vansinniga 1 920 bilder per sekund!

Prestanda

Mobilen drivs av en Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-processor i kombination med 16 GB LPDDR5X RAM-minne och 512 GB UFS 4.0-lagringsutrymme.

Batteriet på 5 300 mAh stöder 90 W snabbladdning och 50 W trådlös laddning.

Xiaomi 14 Ultra
… och vit.

Pris och tillgänglighet

Xiaomi 14 Ultra kommer att lanseras officiellt på söndag i Barcelona under Mobile World Congress. L&B Home kommer att närvara vid lanseringen, där vi förhoppningsvis kommer att kunna berätta mer om pris och tillgänglighet.

Xiaomi 14 Ultra
Vikten kommer att ligga på cirka 220 gram, medan mobiltelefonen kommer att ha en tjocklek på 9,2 mm.

I skrivande stund vet vi bara att ryktena talar om ett pris i Frankrike på 1 499 euro, vilket motsvarar knappt 17 000 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen