Xiaomi lanserar första mobilen med nya Snapdragon 888

Xiaomi Mi 11 har just lanserats på den kinesiska marknaden. Telefonen är den första i världen baserad på Qualcomms senaste processor.
Annons
Annons
forfatter

Qualcomm Snapdragon 888 lanserades i början av december och vi kan förvänta oss att se ett antal high-end mobiler baserade på den nya systemkretsen under 2021. Tillverkare som Asus, LG, Motorola, OnePlus och Realme har redan meddelat att de kommer att basera sina bästa mobiltelefoner på den nya Snapdragon 888-plattformen. Och världens största mobiltillverkare, Samsung, förväntas följa efter på utvalda marknader.

Läs också
Snapdragon 888: Dessa telefoner får Qualcomms nya superchip Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.

Men kinesiska tillverkaren Xiaomi har knipit förstaplatsen.

Kinesiska Xiaomi har slagit konkurrenterna och är den första mobiltillverkaren att lansera en mobil baserad på Snapdragon 888. (Foto: Xiaomi)

För några dagar sedan lanserade kineserna nämligen en helt ny generation av företagets Mi-serie, Xiaomi Mi 11, med Snapdragon 888 under skärmen.

Inledningsvis släpps mobilen bara på den kinesiska marknaden, men som Xiaomis andra toppmodeller kommer Mi 11 sannolikt också på den skandinaviska marknaden inom några månader.

Design

Xiaomi Mi 11 är bland kinesernas största mobiler hittills med en skärm på 6,81 tum.

Annons

Både fram- och baksida är gjorda av den allra senaste Gorilla Glass-typen som kallas Victus, och själva displayen är av typen AMOLED med 2K-upplösning och en uppdateringsfrekvens på 120 Hz.

Xiaomi Mi 11 finns i färgerna Midnight Grey och Honey Beige. (Foto: Xiaomi)

Kamera

På baksidan av telefonen sitter tre kameror. En primär på 108 Mp, en 13 Mp ultra-vidvinkel och ett teleobjektiv med 5 Mp för både zoom och makro.

Bland de nya funktionerna finns nattläge för videoinspelningar.

Den främre kameran är 20 Mp.

Kameran har tre linser, inklusive en primär lins på 108 Mp. (Foto: Xiaomi)

Specifikationer

Som nämnts är Xiaomi Mi 11 världens första smartphone baserad på Snapdragon 888.

Annons

Dessutom är telefonen utrustad med stereohögtalare avstämda av Harman Kardon, och den stöder Bluetooth Audio Sharing, vilket innebär att två olika personer kan lyssna på olika musikspår med hörlurar från samma mobil.

Batteriet är på 4600 mAh och telefonen stöder 55W snabbladdning och 50W trådlös laddning.

Naturligtvis kommer Xiaomi Mi 11 med både 5G och Wi-Fi 6.

Pris och tillgänglighet

Initialt kommer Xiaomi Mi 11 bara i butiker på den kinesiska marknaden. Modellen med 8 GB LPDDR5 RAM och 128 GB UFS 3.1-lagring kostar CNY 3 999, vilket motsvarar cirka 5 027 svenska kronor.

För 8 GB RAM och 256 GB inbyggd lagring, kommer kineserna att få betala CNY 4,299 ( 5 403 kr), medan toppmodellen med 12 GB RAM och 256 GB lagringsutrymme kommer att kosta CNY 4,699 (5 906 kr).

Annons

Det brukar dröja några månader innan Xiaomis nya modeller blir tillgängliga i resten av världen. Räkna alltså med en svensk lansering i slutet av januari eller under februari 2021.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 39 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Annons
Annons

Läs också

Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.
Två nya mobiler med fokus på kameran.
Sony har i dag lanserat det senaste tillskottet i Xperia 10-serien. Den nya modellen är den första i serien som har 5G.
Fler än en halv miljon användare har laddat ner infekterade appar från Huaweis officiella app-butik, AppGallery.
Sony FE 14mm F1.8 GM.
Känner du någon som gillar Lego-Mario? Nu får figuren sällskap av brorsan Luigi.
Samsungs nya tv-tjänst erbjuder direktsända tv-kanaler gratis.
Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.
Norska serien Welcome to Utmark: briljant svart komedi eller bara konstig?
Inget fastfasbatteri, men ändå en viktig modell.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR.
Tack vare den största uppdateringen av Google Earth på många år är det nu möjligt att se miljontals satellitbilder från bl.a. NASA och Timelapse. Det visar årtionden av markanta förändringar i världen.
I dag är det tio år sedan världens största TV-serie hade premiär.
Där andra fuskar fram en 4K-bild från en HD-panel har Sony-projektorerna riktiga 4K-paneler. Nu kommer två viktiga modeller med den nya X1-processorn för högkvalitativ bildbehandling.
Den ser mycket större ut än den är, nya 4309 Studio Monitor.
Den danska storstjärnan har fått ytterligare en internationell mega-roll.