TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Xiaomi 12 Pro har ultrasnabb laddning med 120 watt

Xiaomi 12 Pro har den snabbaste laddningen på marknaden.

forfatter
Publicerad 2021-12-29 - 13:53

I början av december kom beskedet att Xiaomi 12-serien skulle bli de första mobilerna med 8:e generationens Snapdragon (888)-processor. Vilket är deras snabbaste hittills. Nu har mobilerna lanserats i Kina, där man kan köpa dem från och med 31 december. Sverige får vänta ett par månader.

Snapdragon 8 Gen 1

Foto: Qualcomm

Ultrasnabb laddning

Xiaomi 12 Pro har – tillsammans med sin egen föregångare 11T Pro – den snabbaste laddningshastigheten hittills på alla telefoner som säljs. Den kan ladda med svindlande 120 watt – vilket är flera gånger snabbare än vad de flesta andra mobiler idag har att erbjuda. Med undantag för 11T Pro, alltså. De snabbaste MacBook Pros (140W) närmar sig, och en uppladdning på 1 till 100 procent ska gå på under 18 minuter!

Batteriet i sig är också ett bra steg uppför utvecklingsstegen. Det har en kapacitet på 4600 mAh, och det från en enda battericell. Normalt finns det två för denna kapacitet. Det låter kanske oviktigt, men med sådana laddningshastigheter som här kommer två battericeller att bidra till mer värme, och kortare batteritid.

Xiaomi 12 Pro-L&B scaled
Foto: Xiaomi
Läs också Xiaomi med blixtsnabb laddning Med Xiaomi 11T Pro har Xiaomi gjort en mobiltelefon som ger oss flaggskeppskänsla till ett rimligt pris. Och den blixtsnabba laddningen är revolutionerande.
Xiaomi 11T Pro

Xiaomi 12: Två modeller

Förutom Xiaomi 12 Pro finns det även en icke-proffsversion. Denna har ett tvåcellsbatteri på 4500 mAh, och stöder inte 120 watts laddning, men har ändå hela 67 watt att erbjuda. Det bör ta 39 minuter att ladda batteriet helt på denna.

Båda telefonerna har inbyggt lagringsminne med en överföringshastighet på 6 500 Mbit/s. Bland de snabbaste SSD-minnena, med andra ord.

Båda har även stöd för Dolby Atmos, och 120 Hz-skärm. Xiaomi 12 har en 6,28-tums OLED-skärm med 2400 x 1080 pixlar (419 ppi). Pro-versionen har en större 6,73-tumsskärm med 3200 x 1440 pixlar (521 ppi). Ögat uppfattar allt över 300 ppi (pixlar per tum) som fotorealistiskt, så båda slår detta med råge.

Båda bildskärmarna stöder både Dolby Vision och HDR10 Plus, förutom standard HDR10.

Läs också Xiaomi först igen med senaste processorn Det kinesiska märket upprepar framgången från förra året, när Xiaomi Mi 11 var den första mobilen med Snapdragon 888.
Snapdragon 8 Gen 1 in Xiaomi 12

Kamera

Båda telefonerna har kameror som använder artificiell intelligens (AI) för att upptäcka ögonen på människor, figurer och husdjur.

Xiaomi 12 använder huvudkameran Sony IMX766 med 50 Mp, samt en 13 Mp ultravidvinkel och en 5 Mp telefotokamera. 12 Pro har huvudkameran Sony IMX707 och har 50 Mp på alla tre kamerorna. 12 Pro ska vara särskilt imponerande i dålig belysning och för nattfotografering.

Tillgänglighet och pris

Båda telefonerna släpps den 31 december i Kina, där Xiaomi 12 kostar 3699 RMB (ca 5 000 kronor), medan Xiaomi 12 Pro kostar 4699 RMB (ca 7000 kronor). Exakt när de kommer till det här landet, och vad det exakta priset blir, får vi veta lite senare.

Annons
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna en kommentar

På jakt efter en ny mobil till jul? Här är de 10 bästa! Här är de tio bästa mobilerna som går att köpa just nu.
Ny uppdatering för Garminanvändare Garmin släpper funktionsuppdateringar till flera av sina smarta sportklockor och cykeldatorer
En Musk-mobil? Ja tack! Elon Musk hävdar att Apple hotar att ta bort Twitter från App Store. Skulle det hända lovar teknikmiljardären att utveckla sin egen mobiltelefon. Vi ser redan fram emot det.
Nej, USA förbjuder INTE alla Huawei-produkter Amerikanska myndigheters fokus ligger på att stoppa försäljningen av telekommunikationsutrustning och övervakningsteknik från fem namngivna kinesiska företag.
Kungen av vikmobiler är tillbaka Tredje gången gillt, visar Motorola Razr 2022. Äntligen lever Motorolas hopfällbara mobil upp till sin ikoniska föregångare.
Lång men medelmåttig användningstid Nokia X30 5G är den grönaste telefonen från finska HMD, men prestanda är inte imponerande.
Följ Ljud & Bild