Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Tre nya Apple-klockor

Som förväntat fick vi se den åttonde upplagan av Apple Watch, liksom den andra upplagan av Apple Watch SE. Och så var det One more thing...

Av / 2022-09-07 - 22:02
Tre nya Apple-klockor

Föga förvånande visade Apple upp nya versioner av Apple Watch och den billigare Apple Watch SE på scenen i Cupertino ikväll. Men inte bara det. Apple-chefen Tim Cook hade ännu en klocka i skjortärmen. En klocka för extremsportare.

Apple Watch Ultra
Apple Watch Ultra

Apple Watch Ultra

Den har samma funktioner som den vanliga Apple Watch Series 8 som lanserades. Men med ett titanhus och tre olika sportremmar för löpning, klättring och dykning är den byggd för att klara extrema belastningar. Inklusive ner till -20 grader celcius. ”Den är också dubbelt så vattentät som alla tidigare Apple Watch”. Vilket sannolikt kommer att innebära dykning till ett djup av 100 meter, eftersom Apple Watch Series 7 kan hantera vattendjup på 50 meter. Apple Watch Ultra har också extra stora knappar som kan användas med handskar på och en stor orange ”action-knapp” som utlöser funktioner som passar sporten som utövas.

Ikke navngivet 25

Det finns nu tre utgåvor av Apple Watch: Apple Watch Series 8, Apple Watch SE och Apple Watch Ultra. (Skärmdump: Apple)Batteritiden är akilleshälen för alla smartklockor. Det hjälper inte mycket att ha kompass, tvåkanals GPS och vägbeskrivning på armen om klockan slocknar innan du når baslägret. Det är därför Apple Watch Ultra har ett större batteri som lovar 36 timmars batteritid. Eller upp till 60 timmar i det batterisparläge som kommer i nästa version av WatchOS. Alla Apple Watch Ultra-versioner har inbyggd mobilanslutning.

Apple Watch Ultra kostar från 10 995 kronor och kan beställas nu. Leverans från 23 september.

Apple Watch Series 8

Apple Watch Series 8 var den minst överraskande nyheten. För naturligtvis kom det även i år en ny version av världens mest sålda smartklocka. Naturligtvis har elektroniken förbättrats och urtavlan visas nu ständigt (såvida inte klockan är i batterisparläge för att förlänga battertiden). Men de största nyheterna var i programvaran. Och mer exakt det som handlar om hälsa. Klockan mäter nu temperaturen var femte sekund dygnet runt. Det gör den för att kunna ge hälsoinformation till kvinnor om ägglossning och menstruationscykler. Och de sjukdomar som kan avslöjas av temperaturskiftningar i cykeln.

Ikke navngivet 16
Apple Watch har fått en kollisionssensor, som klarar upp till 256 G. (Skärmdump: Apple)

En ny accelerationssensor är också inbyggd som detekterar upp till 256 G. Den används för att registrera trafikolyckor och fall, där klockan kan ringa efter räddningstjänsten.

Apple Watch Series 8 kostar från 5 495 kronor.

Apple Watch SE gen 2

Slutligen lanserades också en ny version av Apples instegsmodell, Apple Watch SE, som med ett något lägre pris är avsedd för barn. Eller som Apple uttrycker det: ”De familjemedlemmar som inte har en iPhone än!

apple watch se
Apple Watch SE

Apple Watch SE kostar från 3 395 kronor.

Läs också Apple Watch blir bättre på träning och hälsa Snart kan du uppdatera din Apple Watch och få bättre funktionalitet.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen