Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Stor läcka: Så blir Samsung Galaxy Tab S7 Plus

Enormt batteri, större skärm.

Av / 2020-07-10 - 10:04
Stor läcka: Så blir Samsung Galaxy Tab S7 Plus

Samsung har bjudit in till en virtuell Galaxy Unpacked-presskonferens den 5:e augusti. Då räknar vi med att bland annat få se nya Samsung Galaxy Note 20-serien och en ny version av Samsung Galaxy Watch.

Och sedan har vi Samsung Galaxy Tab S7 och S7 Plus, två nya Android-surfplattor som ska ta upp kampen med Apples populära iPad- och iPad Pro-modeller.

Redan i juni läckte Twitter-användaren @OnLeaks vad som verkade vara officiella illustrationer av Galaxy Tab S7, nu har turen kommit till specifikationerna.

Det är den stora Tab S7 Plus-modellen som fått sina specifikationer röjda av webbplatsen Sammobile.com, som påstår sig ha informationen från ”pålitliga källor”.

Enligt den läckta informationen har Samsung Galaxy Tab S7 Plus en 12,4-tums AMOLED-skärm med 2800 x 1752 pixlar (267 ppi). Skärmen stöder Samsungs S-Pen, som för övrigt har Bluetooth så att den kan användas som fjärrkontroll.

Under skärmen finns en Snapdragon 865+-processor och 6 GB eller 8 GB RAM samt 128 GB eller 256 GB lagringskapacitet. Surfplattan har naturligtvis 5G också.

Den läckta illustrationen föreställer inte Galaxy Tab S7 Plus, utan den mindre Tab S7 som har 11-tums skärm. (Foto: @OnLeaks)

Men det riktigt häftiga är batteriet, som enligt Sammobile.com är så stort som 10 090 mAh. Enligt uppgift har Tab S7 Plus dessutom 35W-snabbladdning, så det tar inte en halv dag att ladda det stora batteriet.

Om ryktena visar sig stämma så kommer Samsung Galaxy Tab S7 Plus att kunna ge Apples nuvarande iPad Pro en hård match, både när det gäller batteritid, skärmstorlek och processorkraft. Om priset blir därefter vet vi 5:e augusti.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

3 reaktioner på ”Stor läcka: Så blir Samsung Galaxy Tab S7 Plus”

  1. Större skärm har vi väntat på länge. Kanske man slipper scrolla när man läser morgontidningen. Tyvärr blir nog priset över 10.000 kr.

  2. Ja, skärmstorleken är efterlängtad , använder nu, oftast den gamla 12:an men alla appar fungerar inte längre.
    Storleken är dock suverän att läsa tidningar på.

  3. Christoffer

    Skulle vara toppen om dom kunna göra en 8 tums, blir annans lite för stor att ha i fickan.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen