Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nya toppmobiler från Samsung direkt efter semestern

Förutom två nya mobiltelefoner är Samsung på gång med en ny surfplatta och en ny smartklocka.

Av / 2020-06-08 - 08:33
Nya toppmobiler från Samsung direkt efter semestern

Trots coronakrisen är världens största mobiltillverkare, koreanska Samsung, på gång med nya flaggskeppsprodukter. Redan den 5:e augusti kan vi förvänta oss att få se Samsung Galaxy Note 20, efterträdaren till förra årets kritikerrosade Galaxy Note 10, samt Galaxy Fold 2, en ny utgåva av Samsungs första hopfällbara mobil. Det rapporterar Gizmodo, som bland annat citerar koreanska nyhetsmediet Dong-A Ilbo.

Förra året presenterade Samsung också den senaste modellen i Note-serien i augusti, fast i år blir lanseringen av uppenbara skäl bara virtuell.

Däremot kan vi förvänta oss ett överflöd av nya produkter. Förutom den nya Samsung Galaxy Note 20-serien och Samsung Galaxy Fold 2 kommer den koreanska elektronikjätten troligen med en 5G-version av Samsung Galaxy Z Flip samt två nya surfplattor, Galaxy Tab S7 och S7+, och en smartklocka, Samsung Galaxy Watch 2.

Vad kan vi förvänta oss?

Ross Young, som är chef för analys- och konsultföretaget Display Supply Chain Consultants, läckte redan i maj att det kommer två modeller i Galaxy Note 20-serien. Den vanliga Note 20 har en 6,42-tums 120 Hz-skärm (2345 x 1084 pixlar) och Note 20+ får en enorm 6,87-tums 120 Hz skärm (3096 x 1444 pixlar).

 

När det gäller kameran citerar Androidcentral kinesiska Ice Universe och hävdar att Galaxy Note 20+ får tre kameror på baksidan och en laserfokus-lins som ska assistera huvudkameran.

Huvudlinsen är en Samsung ISOCELL Bright HM1 med 108 Mp, vilket är samma som i Galaxy S20 Ultra. Ultravidvinkellinsen påstås vara en ISOCELL fast 2L3-sensor med 12 Mp. Till detta kommer en ISOCELL SLIM 3M5-lins med 13 Mp som ger upp till 50x zoom.

Med andra ord får ingen av de nya mobilerna i Note 20-serien 100x zoom, vilket annars var den mest hajpade funktionen i den dyraste Samsung Galaxy S20 Ultra-modellen.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen