Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Stor läcka av Samsung Galaxy Z Fold 6 och Galaxy Z Flip 6

De nya vikbara Galaxy-modellerna får Galaxy AI-funktioner och i synnerhet Z Flip 6 bjuder på betydande uppgraderingar.

Av / 2024-07-04 - 14:41
Stor läcka av Samsung Galaxy Z Fold 6 och Galaxy Z Flip 6

Antingen är Samsung bara inte bra på att hålla en hemlighet, eller så delas information om elektronikjättens kommande Galaxy-produkter avsiktligt före den officiella Unpacked-lanseringen nästa vecka.

Faktum är att Samsung läcker som ett såll. För bara två dagar sedan delade vi med oss av läckt information om de kommande smartklockorna Samsung Galaxy Watch 7 och Watch Ultra, och idag är turen kommen till de nya vikbara mobilerna, Samsung Galaxy Z Fold 6 och Galaxy Z Flip 6.

Den välkända X-användaren Evan Blass ligger bakom den massiva läckan, som består av officiellt marknadsföringsmaterial* från Samsung om de två produkterna. Det avslöjar i stort sett alla tekniska specifikationer och viktiga AI-funktioner för de två enheterna.

Samsung Galaxy Z Fold 6

Visuellt kommer den nya vikbara flaggskeppsmodellen att vara ganska lik sin föregångare.

För första gången får Samsung Galaxy Z Fold 6 IP48-certifiering, vilket ger en viss grad av skydd mot damm. Modellen kommer också att vara slankare än sin föregångare (Foto: Evan Blass / @evleaks på X)

Den nya mobilen kommer dock att vara något tunnare och bredare, med måtten 153,5 x 68,1 x 12,1 mm (utfälld) och en vikt på 239 gram, vilket är 14 gram mindre än föregångaren.

Huvudskärmen förblir 7,6″, medan den yttre skärmen växer något till 6,3″. Båda skärmarna kommer att ha en uppdateringsfrekvens på 120 Hz och en imponerande ljusstyrka på 2 600 nits. Precis som sin föregångare så kommer Galaxy Z Fold 6 ha ett 4,400 mAh batteri, och den kommer vara försedd med en Snapdragon 8 Gen 3-processor, 12 GB RAM och 512 GB inbyggd lagring.

På kamerafronten har inte mycket förändrats sedan förra året (eller året innan!). Galaxy Z Fold 6 har också tre linser: en 50 megapixel vanlig vidvinkel (f/1.8 med optisk bildstabilisering), en 12 megapixel ultravidvinkel (f/2.2) och en 10 megapixel tele med 3x optisk zoom. Dessutom finns det två selfiekameror på 10 megapixel (placerad ovanför den lilla frontskärmen) och 4 megapixel, placerad under den vikbara skärmen som en så kallad Under Display Camera, vilket också är samma uppsättning som sina föregångare. Den AI-baserade ProVisual Engine, som vi känner igen från Galaxy S24-serien, kommer dock att ge förbättrad zoomfunktionalitet, lovar Samsung.

Läs också Inte riktigt hela vägen, men potentialen för AI är enorm. Samsung Galaxy S24 Ultra både imponerar och gör oss besvikna. Men vi ser redan fram emot Galaxy S25 Ultra, för AI har kommit för att stanna.

För första gången sedan Fold först lanserades 2019 får nya Z Fold 6 IP48-certifiering, vilket innebär att den vikbara mobilen nu erbjuder ett visst skydd mot damm och naturligtvis vattentålighet.

Samsung Galaxy Z Flip 6

Samsungs flipptelefon kommer också att få den nya IP48-certifieringen, och dessutom kommer Galaxy Z Flip 6 att ha en förstärkt aluminiumram och båda skärmarna (6,7″ huvudskärm och 3,4″ frontskärm) kommer att skyddas av Gorilla Glass Victus 2 som på sin föregångare.

Huvudkameran på Samsung Galaxy Z Flip 6 kommer att uppgraderas till 50 Mp. (Foto: Evan Blass / @evleaks på X)

Flipptelefonen erbjuder betydande förbättringar jämfört med förra årets modell inom några viktiga områden. Precis som Z Fold 6 kommer Z Flip 6 med en Snapdragon 8 Gen 3-processor och 12 GB RAM, men dessutom får enheten vapour-chamber cooling för att hantera den ökade prestandan, medan batteriet uppgraderas till 4 000 mAh (från 3 700 mAh).

Kameran får också en betydande uppgradering till en 50 megapixel huvudsensor, som ersätter föregångarens 12 megapixel sensor. Därtill finns en 12 megapixel 123-graders ultravidvinkel som på Galaxy Z Flip 5.

Läs också Dessa AI-funktioner får de nya Samsung Galaxy S24-mobilerna Med artificiell intelligens kan Samsungs nya Galaxy-smartphones göra saker som de aldrig har kunnat göra förut. Få överblicken här.

Galaxy AI

Båda modellerna kommer ha Galaxy AI-funktioner, som Samsung introducerade i vintras med Galaxy S24-serien.

(Foto: Evan Blass / @evleaks på X)

En viktig ny funktion som drar nytta av de dubbla skärmarna i de två modellerna är att Live Translation-funktionen använder den yttre skärmen för att visa en skriftlig översättning av vad du säger till den AI-drivna digitala tolken. På så sätt kan din samtalspartner både lyssna på översättningen och läsa med på skärmen utan att mobilen behöva byta hand hela tiden.

Samsung Galaxy Z Fold 6 och Galaxy Z Flip 6 kommer att presenteras officiellt nästa onsdag, den 10 juli, på ett Galaxy Unpacked-event i Paris. L&B Home kommer att vara på plats för att bevaka lanseringen.

*Länkar till produktöversikter: Samsung Galaxy Z Fold 6 / Samsung Galaxy Z Flip 6

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Nya smartklockor från Samsung med fokus på hälsa och friluftsliv

Galaxy Ring kommer inte till Sverige just nu

Budgetmobil och billig smartklocka från CMF by Nothing

Google säger adjö till Samsung-chip

Galaxy Unpacked: Så dyr blir Samsung Galaxy Ring

Galaxy Unpacked: Ny läcka avslöjar allt!

Rekordförsäljning av kommande iPhone tack vare Apple Intelligence?

Rulla till toppen