Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Samsung Galaxy S24 lanseras den 17 januari

Den officiella inbjudan till Galaxy Unpacked 2024 har landat i inkorgen. Samtidigt vimlar det på nätet av nya rykten om till exempel priser och kommande Galaxy AI-funktioner.

Skrivet av / 2024-01-03 - 17:08
Samsung Galaxy S24 lanseras den 17 januari

”En revolutionerande mobilupplevelse är på väg. Gör dig redo att upptäcka en ny era full av möjligheter med de senaste Galaxy-innovationerna, designade för att förändra hur du lever, ansluter och skapar. Den nya Galaxy S-serien kommer att sätta en högre standard för den mest intelligenta mobilupplevelsen hittills.”

Det här skriver Samsung i den officiella inbjudan till Galaxy Unpacked 2024 som går av stapeln den 17 januari, och den här gången hålls i San Jose i Kalifornien.

Man kommer att kunna se evenemanget live från kl 19 på Samsungs YouTube-kanal, och L&B Home kommer även att finnas på plats i San Jose, varifrån vi kommer att bevaka från stridens hetta.

Gamla och nya rykten om Samsung Galaxy S24-serien

Rykten har redan snurrat ett tag och sedan slutet av november förra året har vi flera gånger kunnat visa bilder på de kommande Galaxy S24-mobilerna.

Läs också Samsung Galaxy S23 Ultra vs. Samsung Galaxy S24 Ultra Samsung Galaxy S24 Ultra delar design med sin föregångare, men det finns fortfarande små skillnader enligt nya läckta bilder.

Serien kommer med största sannolikhet att bestå av tre modeller: Samsung Galaxy S24, Samsung Galaxy S24+ och Samsung Galaxy S24 Ultra (modellerna verkar ha bekräftats i detta officiella dokument från Samsung i Columbia).

Vi har också skrivit om flera av specifikationerna. Bland annat får alla modellerna en platt OLED-skärm med upp till 2600 nits ljusstyrka och en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. De två minsta modellerna är byggda av aluminium medan Ultra-modellen, liksom iPhones senaste toppmodeller, nu är byggd av titan.

Läs också Läckta bilder på Galaxy S24 Ultra Tack vare väl tidiga reklamskyltar i Brasilien vet vi nu exakt hur Samsungs kommande flaggskepp ser ut.

Men nu när den officiella lanseringen närmar sig på riktigt kommer det nya rykten. Bland annat om den nya Galaxy AI-funktionen.

Bland de nya AI-möjligheterna finns till exempel Live Translate, som ska kunna översätta telefonsamtal i realtid medan konversationen pågår. Inledningsvis ryktas det att engelska och spanska kommer att stödjas.

En annan Galaxy AI-funktion kommer troligen vara förbättrad bildredigering, som vi redan känner den från Googles Pixel-mobiler, bland annat den helt nya Google Pixel 8 Pro.

Så mycket kommer Galaxy S24-serien att kosta

Den tyske teknikjournalisten Roland Quandt från Winfuture.de har också läckt de officiella priserna i svenska kronor på det sociala mediet X (tidigare Twitter). Tiden får utvisa om informationen stämmer, men han har oftast bra källor i branschen, så vi väljer att dela priserna med förbehåll att vi inte har haft möjlighet att kontrollera informationen själva.

Enligt ryktet blir priserna följande:

Samsung Galaxy S24
128 GB = 11 490 SEK
256 GB = 12 290 SEK

Samsung Galaxy S24+
256 GB = 14 490 SEK
512 GB = 15 990 SEK

Samsung Galaxy S24 Ultra
256 GB = 17 990 SEK
512 GB = 19 490 SEK
1 TB = 22 490 SEK

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Enorm läcka avslöjar allt om ny toppmobil

Slut på webappar på hemskärmen

Returerna ökar för Vision Pro

Kunder rekordnöjda med Galaxy S24

Sömnapné-varning i Samsung Health

Populär smartklocka från Huawei blir grön

Är detta slutet för Nokia?

Apple Vision Pro – Här är recensenternas dom!

5G för alla!

Honors tunna vikmobil kommer hit

Stora förändringar på gång för iOS, Safari och App Store - och Fortnite kommer tillbaka!

Nej, Samsung Galaxy S22 kommer inte att få nya AI-funktioner

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen