Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

OxygenOS 14 tillgängligt den 25 september

Tack vare den nya Trinity Engine-plattformen kan användarna se fram emot en ännu bättre och smidigare upplevelse, lovar mobiltillverkaren.

Av / 2023-09-03 - 09:50
OxygenOS 14 tillgängligt den 25 september

OnePlus mobiler är baserade på operativsystemet Android, men användargränssnittet är utvecklat av OnePlus själva och heter OxygenOS. Företaget har nu meddelat att användare kan ladda ner en helt ny version den 25 september.

OxygenOS 14 är ett av de första operativsystemen baserade på Android 14 och kommer att introducera ett antal spännande funktioner designade för att leverera förbättrade användarupplevelser, lovar OnePlus i ett pressmeddelande.

Läs också Första surfplattan från OnePlus är en fullträff OnePlus Pad är en utmärkt första försök med en surfplatta från den kinesiska tillverkaren, men den passar bäst att ha hemma.

En av nyheterna i OxygenOS 14 är den nya så kallade ”prestandaplattformen” Trinity Engine. Genom att uppnå ett större samspel mellan hårdvara och mjukvara, sägs Trinity Engine kunna frigöra ”den fulla potentialen hos OnePlus-enheter för att möta branschens utmaningar med att uppnå högre energieffektivitet, bättre multitasking-kapacitet och en mer mångsidig, snabb och sömlös upplevelse”, hävdar tillverkaren.

OxygenOS 14 erbjuder även teknologier som CPU-, RAM- och ROM-virtualisering, HyperBoost, HyperTouch och HyperRendering. Kombinationen av dessa teknologier borde ge bättre multitasking och möjliggöra intensivt mobilspel och långvarig användning av enheten, skriver OnePlus i pressmeddelandet.

OxygenOS 14
(Foto: OnePlus)

Uppdateringen rullas automatiskt ut till användarnas OnePlus-mobiler, och bland de första modellerna som får den nya OxygenOS 14-versionen är OnePlus 11, OnePlus Nord 3 och OnePlus 10 Pro. Flaggskeppsmodeller från OnePlus 9 och uppåt samt Nord-modeller med Android 12 eller högre kommer också att uppdateras.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Nya smartklockor från Samsung med fokus på hälsa och friluftsliv

Galaxy Ring kommer inte till Sverige just nu

Budgetmobil och billig smartklocka från CMF by Nothing

Google säger adjö till Samsung-chip

Rulla till toppen