OnePlus Z: Ny budgetmodell

Den tredje modellen i OnePlus 8-serien blir en billig mobil – och den är precis runt hörnet.

OnePlus slog sig in på mobilmarknaden för drygt fem år sedan med billiga toppmodeller som OnePlus 2, som hade samma specifikationer som den tidens toppmodeller men kostade mindre än 5 000 kronor.

OnePlus senaste toppmodeller – till exempel helt nya OnePlus 8 Pro – är fortfarande lite billigare än de dyraste mobilerna från märken som Apple och Samsung, men kostar ändå så mycket att många av OnePlus ursprungliga fans har hoppat av för länge sedan.

(Foto: @Slashleaks)

Kanske är det därför som den kinesiska mobiltillverkaren nu är på gång med en budgetmodell i OnePlus 8-serien. Den skriver tyska Androidpit, som bland annat baserar det på läckta bilder från Twitter-användaren Slashleaks samt en artikel från nätmediet Newsgyre.

Den kommande mobilen får enligt uppgift namnet OnePlus Z och blir därmed ett slags efterträdare till mellanklassmodellen OnePlus X från 2015.

De läckta bilderna antyder att den kommande budgetmobilen får en helt vanlig platt skärm utan rundade kanter. Uppdateringshastigheten blir 90 Hz (som förra årets OnePlus 7T och OnePlus 7T Pro McLaren Edition), medan processorn under skärmen är MediaTek Dimensity 1000-SoC med 5G-stöd.

(Foto: @Slashleaks)

OnePlus Z påstås komma i två versioner med 8 GB RAM/128 GB respektive 12 GB RAM/256 GB. Kameran blir tredubbel med en huvudsensor på 48 Mp, skriver Androidpit.

Och även om det handlar om en budgetmodell så blir priset fortfarande högre än vad OnePlus gamla fans säkert hade hoppats på. 600 euro – vilket motsvarar ungefär 6 500 kronor – kommer det enligt uppgift att stå på prislappen.

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Vi håller på att testa Hyundai Kona med ljudsystem från självaste Krell.
  Kompakt elektronik med stöd för upp till 11.2 kanaler.
  Hey Google, nu kör vi!
  Den gulligaste lilla elbilen blir mer praktisk.
  På en virtuell presskonferens presenterade Huawei ett ymnighetshorn av nya starka telefoner.
  De helt trådlösa öronpropparna Oppo Enco X har aktiv brusreducering. Ljudet står Dynaudio för.
  Ratched är en av Netflix största succéer någonsin.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Här är resultatet av kamerablindtestet med Apple, Huawei, Motorola, OnePlus och Samsung

  Riktpris: kr Ett överraskande resultat: iPhone totalvinnare, men inte överlägsen

  OnePlus 8T

  Riktpris: 7500 kr Nedbantat flaggskepp

  Kamerablindtest med Apple, Huawei, Motorola, OnePlus och Samsung

  Riktpris: kr Nu får DU utse den bästa mobilkameran!

  Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

  Riktpris: 9000 kr Bäst ZenFone hittills
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.