Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

OnePlus Z: Ny budgetmodell

Den tredje modellen i OnePlus 8-serien blir en billig mobil – och den är precis runt hörnet.

Skrivet av / 2020-04-30 - 08:20
OnePlus Z: Ny budgetmodell

OnePlus slog sig in på mobilmarknaden för drygt fem år sedan med billiga toppmodeller som OnePlus 2, som hade samma specifikationer som den tidens toppmodeller men kostade mindre än 5 000 kronor.

OnePlus senaste toppmodeller – till exempel helt nya OnePlus 8 Pro – är fortfarande lite billigare än de dyraste mobilerna från märken som Apple och Samsung, men kostar ändå så mycket att många av OnePlus ursprungliga fans har hoppat av för länge sedan.

(Foto: @Slashleaks)

Kanske är det därför som den kinesiska mobiltillverkaren nu är på gång med en budgetmodell i OnePlus 8-serien. Den skriver tyska Androidpit, som bland annat baserar det på läckta bilder från Twitter-användaren Slashleaks samt en artikel från nätmediet Newsgyre.

Den kommande mobilen får enligt uppgift namnet OnePlus Z och blir därmed ett slags efterträdare till mellanklassmodellen OnePlus X från 2015.

De läckta bilderna antyder att den kommande budgetmobilen får en helt vanlig platt skärm utan rundade kanter. Uppdateringshastigheten blir 90 Hz (som förra årets OnePlus 7T och OnePlus 7T Pro McLaren Edition), medan processorn under skärmen är MediaTek Dimensity 1000-SoC med 5G-stöd.

(Foto: @Slashleaks)

OnePlus Z påstås komma i två versioner med 8 GB RAM/128 GB respektive 12 GB RAM/256 GB. Kameran blir tredubbel med en huvudsensor på 48 Mp, skriver Androidpit.

Och även om det handlar om en budgetmodell så blir priset fortfarande högre än vad OnePlus gamla fans säkert hade hoppats på. 600 euro – vilket motsvarar ungefär 6 500 kronor – kommer det enligt uppgift att stå på prislappen.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Här är Xiaomi 14 och Xiaomi 14 Ultra

Torka inte mobilen i ris

Får din gamla Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi + Leica = sant

Enorm läcka avslöjar allt om ny toppmobil

Slut på webappar på hemskärmen

Returerna ökar för Vision Pro

Kunder rekordnöjda med Galaxy S24

Sömnapné-varning i Samsung Health

Populär smartklocka från Huawei blir grön

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen