Search
Generic filters

OnePlus Z: Ny budgetmodell

Den tredje modellen i OnePlus 8-serien blir en billig mobil – och den är precis runt hörnet.

OnePlus slog sig in på mobilmarknaden för drygt fem år sedan med billiga toppmodeller som OnePlus 2, som hade samma specifikationer som den tidens toppmodeller men kostade mindre än 5 000 kronor.

OnePlus senaste toppmodeller – till exempel helt nya OnePlus 8 Pro – är fortfarande lite billigare än de dyraste mobilerna från märken som Apple och Samsung, men kostar ändå så mycket att många av OnePlus ursprungliga fans har hoppat av för länge sedan.

(Foto: @Slashleaks)

Kanske är det därför som den kinesiska mobiltillverkaren nu är på gång med en budgetmodell i OnePlus 8-serien. Den skriver tyska Androidpit, som bland annat baserar det på läckta bilder från Twitter-användaren Slashleaks samt en artikel från nätmediet Newsgyre.

Den kommande mobilen får enligt uppgift namnet OnePlus Z och blir därmed ett slags efterträdare till mellanklassmodellen OnePlus X från 2015.

annons

De läckta bilderna antyder att den kommande budgetmobilen får en helt vanlig platt skärm utan rundade kanter. Uppdateringshastigheten blir 90 Hz (som förra årets OnePlus 7T och OnePlus 7T Pro McLaren Edition), medan processorn under skärmen är MediaTek Dimensity 1000-SoC med 5G-stöd.

annons
(Foto: @Slashleaks)

OnePlus Z påstås komma i två versioner med 8 GB RAM/128 GB respektive 12 GB RAM/256 GB. Kameran blir tredubbel med en huvudsensor på 48 Mp, skriver Androidpit.

Och även om det handlar om en budgetmodell så blir priset fortfarande högre än vad OnePlus gamla fans säkert hade hoppats på. 600 euro – vilket motsvarar ungefär 6 500 kronor – kommer det enligt uppgift att stå på prislappen.

annons
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Moonraker var kodnamnet på Nokias smartklocka, men projektet ställdes in av Microsoft när de köpte den finska mobiltillverkaren.
  En Disneys största filmpremiärer i år, Mulan, släpps nu direkt på strömningstjänsten Disney+
  I första omgången blir det bara Android-användarna som får glädje av att strömma spel på mobilen.
  SSD är nu standard i alla Apples iMac-modeller.
  Samsung har just lanserat Galaxy Note 20 och Galaxy Note 20 Ultra. Vi känner till tekniken, men båda modellerna har design och finesser som verkar mycket lovande.
  Förutom Samsung Galaxy Note 20-serien har Samsung idag lanserat Samsung Galaxy Tab S7 och Tab S7+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds Live och sist men inte minst, Samsung Galaxy Z Fold 2.
  Så kommer Huaweis kommande Mate 40-serie att se ut.
  UPPDATERING: Amazon bekräftar Sverige-lansering

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Riktpris: 12000 kr Billigmärket Xiaomi slår till med en utmärkt kamera

  Sony Xperia 1 II

  Riktpris: 11500 kr Häftig uppgradering

  Huawei Watch GT2e

  Riktpris: 2000 kr Nästan komplett träningsklocka

  Apple iPad Pro 12,9” (2020)

  Riktpris: 12500 kr Apples laptopdrömmar för iPad nu nästan sanna
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.