Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nya uppdateringar för Garminprodukter

Garmin släpper funktionsuppdateringar till flera av sina smarta sportklockor och cykeldatorer

Av / 2022-12-02 - 10:00
Nya uppdateringar för Garminprodukter

Lever du med en Garmin Epix (Gen 2) på armleden? Eller kanske en Enduro 2, tactix 7 eller en sportklocka i Forerunner 255-serien?

Garmin
Kanske har du lagt pengarna på Garmin Forerunner 955 som finns som både Forerunner 955 och Forerunner 955 Solar (den senare har solladdning). I så fall har du en uppdatering att hämta som kommer ge ännu fler användbara funktioner. (Foto: Garmin)

I så fall kan det vara dags för en uppdatering av din träningskompis. Nu kommer nämligen en mjukvaruuppdatering som bland annat innebär att du inte behöver några extra tillbehör för att kunna se dina ansträngningar och få realtidsdata om hur mycket kraft du lägger på din nästa löparrunda.

Vidare hittar du Lutningsanpassat tempo i den nya uppdateringen så oavsett om du springer uppför eller nerför blir det möjligt att se ditt motsvarande tempo på plan mark. Detta gör det enklare för dig som användare att bibehålla en jämn ansträngning i varierad och kuperad terräng.

Övriga nyheter är Auto rest vilket innebär att klockan automatiskt håller koll på hur lång tid du uppehållit dig på en vilostation eller checkpoint under en ultralöpningsaktivitet. Du kommer även kunna se avståndet till nästa ledkorsning, där stigen delar sig och även namnet på stigarna.

Garmin tactix 7. (Foto Garmin)

Tycker du att discgolf är ett kul tidsfördriv så hittar du nu det som ny aktivitetsprofil med över 14 000 discgolfbanor (hämtas i appen UDisc på Connect IQ). Här kan du hålla koll på viktiga poäng och avstånd till korgen.

Den kostnadsfria uppdateringen finns att hämta redan nu och här hittar du en lista över de funktioner som blir tillgängliga i de olika enheterna.

Enligt Garmin kommer det även uppdateringar till Forerunner 945 LTE samt cykeldatorerna i Edge 1040- och Edge Explore 2-serien inom kort.

Här finns bland annat funktionen som gör att du kan dela din träning i realtid med dina vänner så de kan följa dina strapatser.

Även adaptiv coaching kommer i den nya mjukvaruuppdateringen. En funktion som, genom att ge tips och förslag på dagliga träningspass, hjälper dig att ständigt vara redo för nästa mål eller tävling (finns endast tillgänglig i Edge 1040-serien för tillfället).

 

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

EU:s planer på chattkontroll skjuts upp på obestämd tid

Billigare Galaxy Watch

Huaweis efterträdare återvänder

Nu är Gemini Nano för Pixel 8 här

Nu ska budgetmobilerna bli läckra

Var det allt, Apple?

Apples årliga mjukvaru-uppdatering

Skärmljus inte så illa för din sömn

Gemini-appen på svenska

Samsungs smartklockor får artificiell intelligens

57 procent av Googles mobilkunder kommer att byta

Rykte: iOS 18 kommer att få AI-genererade Emojis och ChatGPT-partnerskap

Rulla till toppen