Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Garmin Enduro 2 – extremt för de extrema

Med solenergiladdning, safirglas och titan klarar Enduro 2 långa träningspass i tuff miljö.

Av / 2022-08-12 - 09:00
Garmin Enduro 2 – extremt för de extrema

Garmin Enduro 2 är framtagen speciellt för dig som brinner för multi- och uthållighetssporter och är tillverkad i premiummaterial för att säkerställa både hållbarhet och bekvämlighet. Enligt uppgift är boetten lätt, infattningen av titan och här finns ett 1.4” Power Sapphire-glas vilket gör klockan tålig mot tuffa tag.

Klockan har Garmins traditionella gränssnitt med knappar men har även uppdaterats med touchskärm.

Klockan är framtagen för att klara de längsta ultraloppen och har Garmins alla navigationsmöjligheter, förprogrammerade TopoActive- och skidkartor samt Multi-band GNSS med teknologin SatIQ som säkerställer överlägsen positioneringsnoggrannhet i alla miljöer samtidigt som batteritiden optimeras.

Garmin Enduro 2
Nylonarmband ska säkerställa att klockan sitter både bekvämt och säkert. (Foto: Garmin)

Spring långt med solens hjälp

Med förbättrad solenergiladdning varar batteritiden i Enduro 2 upp till 40% längre än i dess föregångare Enduro. Upp till 150 timmar i GPS-läge och upp till 46 dagar i smartwatchläge sägs den klara.

Tränar du i mörker kan du använda den reglerbara LED-ficklampan som är Garmins hittills starkaste ficklampa. Enligt pressmeddelandet är den dubbelt så ljusstark som den ficklampa som finns inbyggd i fēnix 7X och det finns ett blinkande läge som följer din kadens när du springer samt ett rött ljus som ger ökad säkerhet och som gör att du både ser och kan bli sedd.

Garmin Enduro 2
Tillverkad i premiummaterial för ultimat hållbarhet och bekvämlighet (Foto: Garmin)

Ta kontroll över din hälsa

En uppdatering från föregångaren är Health Snapshot som registrerar och genererar en rapport över hälsostatistik. Bland annat puls, pulsvariabilitet, Pulse Ox, andning och stress. Funktionen Body Battery finns också på plats.

Här finns även metabolisk ålder och sömnregistrering med sleep score – tillsammans med ett stort antal aktivitetsprofiler för inomhus- och utomhussporter såsom MTB, simning, vandring, löpning, golf, yoga och surfing. Enduro 2 använder sig av dessa hälsodata för att kunna ge dig förslag på dagliga träningspass såväl som återhämtning. Viktiga verktyg för att hjälpa dig prestera ditt bästa.

Kopplar du ihop din Garmin Enduro 2 med kompatibel mobil kan du använda dig av Garmin Pay och även få aviseringar på din klocka. Se vem som ringer, läs sms, se nyhetsnotiser med mera.

Pris och tillgänglighet

Enduro 2 finns tillgänglig nu med ett rekommenderat cirkapris på 11 799 kronor

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Huaweis efterträdare återvänder

Nu är Gemini Nano för Pixel 8 här

Nu ska budgetmobilerna bli läckra

Var det allt, Apple?

Apples årliga mjukvaru-uppdatering

Skärmljus inte så illa för din sömn

Gemini-appen på svenska

Samsungs smartklockor får artificiell intelligens

57 procent av Googles mobilkunder kommer att byta

Rykte: iOS 18 kommer att få AI-genererade Emojis och ChatGPT-partnerskap

Med M4-chippet börjar Apples slutspurt i AI-racet

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Rulla till toppen