TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Garmin tactix 7 – ny robust och tålig smartwatchserie

Med nya tactix 7-serien lägger Garmin fokus på taktiska funktioner

forfatter
Publicerad 2022-04-09 - 10:00

Garmin presenterar nu sin nya tactix 7-serie som innehåller tre olika premiumklockor där samtliga har 1.4” display och reptåligt safirglas som ska säkerställa att du slipper tråkiga repor även då du befinner dig i utmanande miljöer.

Serien är tillverkad enligt militär standard (MIL-STD-810) och vattenklassade enligt 10 ATM vilket innebär att klockorna klarar tryck motsvarande ett djup på 100 meter.

Tactix 7-serien har både pekskärm och knappar samt inbyggd multi-LED ficklampa som ger dig ett starkt ljus i antingen vitt eller grönt (många upplever det enklare att bibehålla mörkerseendet med grönt ljus).

“Garmins nya smartwatch tactix 7 är idealisk för vardaglig användning och är också en ”must-have” för den som är ute efter taktiska funktioner. Oavsett om du är på väg till gymmet, en vandring med familjen eller är ute på annat uppdrag så kan du förlita dig på att tactix 7 hjälper dig hela vägen fram” säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin. “Tack vare premiummaterial och en ny sofistikerad design blir tactix 7 en tillförlitlig partner i alla sammanhang. Det är en klocka som är redo för alla utmaningar.”

Garmin tactix 7
tactix 7. (Foto Garmin)

tactix 7 är tänkt att bäras dygnet runt för optimal utnyttjande av klockan. Här finns Garmins funktioner inom hälsa och wellness, såsom Pulse Ox, handledsbaserad pulsmätning, andning, stressregistrering, Body Battery energinivåer, Metabolisk ålder och Sleep Score med sömnregistrering. tactix 7-serien är också kompatibel med andra Garmin-enheter som till exempel satellitkommunikationsenheten inReach Mini 2 och hundspårningsenheter såsom Alpha 10.

Är du en riktig äventyrare finns dedikerade funktioner för taktiska operationer. Kompatibilitet med mörkerkikare, Jumpmaster, dubbla GPS-format, projicerade waypoints tillsammans med möjlighet att radera all data på endast ett par sekunder ifall behovet skulle uppstå. Om du flyger kan du använda dig av Jumpmaster och tre olika typer av hopp: HAHO, HALO och Static. Ställ in klockan i läget för dubbelt positionsformat och den kommer visa två olika koordinatsystem samtidigt, såsom MGRS och latitud/longitud, på en dataskärm. Då läget för night-vision är aktiverat kommer inställningarna för bakgrundsljus reduceras till en nivå som inte stör funktionaliteten i dina mörkerseendekikare.

Batteritid

Hela tactix-serien erbjuder en bra batteritid. Med tactix 7 – Standard Edition har du enligt uppgift upp till fyra veckors batteritid i smartwatchläge och – tack vare utvecklingen med solenergiladdning kan tactix 7 – Pro-serien erbjuda upp till 37 dagars batteritid i smartwatchläge.

Tillgänglighet och pris Garmin tactix 7

Klockorna har ett cirkapris på från 11 799 kronor och finns att köpa nu.

 

forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
iPhone 14 försenas av kinesiska covid-restriktioner Minst en iPhone 14-modell blir tre veckor försenad av den kinesiska covid-19-nedstängningen.
Nytt och smart från Huawei Innovativa produkter för hälsosam livsstil
OnePlus förnyar Nord-serien Här är allt om de nya mobilerna. Och för första gången får Nord-serien dessutom ett par trådlösa öronproppar.
Bäst iPad Air hittills Apples senaste iPad Air gör nästan att iPad Pro får svårt att hävda sig som bästa surfplattan på marknaden. Tyvärr bygger skärmen fortfarande på gammal teknik.
En era är över 21 års iPod-historia har nått vägs ände. Apple tillverkar inga fler iPod Touch.
Sony lanserar ny toppmobil för entusiaster Den nya Android-mobilen satsar extra mycket på video och foto.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend