Nu kommer Xiaomi Mi 11 till Sverige

Den första mobiltelefonen med Qualcomms nya Snapdragon 888-processor går snart att köpa här hemma.
Annons
Annons
forfatter

Ända sedan Xiaomi Mi 11 lanserades globalt i början av februari har vi väntat på att den kinesiska mobilen ska dyka upp på våra breddgrader.

Nu är väntan snart över, avslöjade Xiaomi i dag på ett evenemang för skandinaviska journalister. Mobilen kommer att kunna köpas i butik från och med den 22:e mars. Förbokningen börjar redan nästa vecka, den 15:e mars.

Läs också
Xiaomi: 5G och 108 Mp för snåljåpar Xiaomi har lanserat fyra nya mobiler som de flesta har råd med. Den billigaste har 5G och den dyraste 108 megapixlar.

Mycket för pengarna med Xiaomi Mi 11

Xiaomi Mi 11 har en 6,81-tums AMOLED-skärm med WQHD+-upplösning (3200 x 1440), vilket motsvarar en bildskärpa på så mycket som 515 ppi. Dessutom har skärmen en adaptiv uppdateringsfrekvens på 120 Hz (precis som Samsung Galaxy S21 Ultra och Galaxy S21+), HDR10+ och en maximal ljusstyrka på 1500 nits.

Skärmen har dessutom en otroligt hög touch-samplingsfrekvens på 480 Hz, vilket innebär att pekfunktionen ska vara extremt exakt och på samma gång har den har gjort det möjligt för Xiaomi att bygga in en monitor i skärmen som kan mäta användarens hjärtfrekvens!

Skärmen är gjord av Gorilla Glass Victus, samma material skyddar även telefonens baksida.

Annons
Xiaomi Mi 11
Xiaomi Mi 11 har måtten 164,3 x 74,6 x 8,06 mm och väger 196 g. (Foto: Peter Gotschalk)

Under skärmen sitter alltså en Snapdragon 888-processor från Qualcomm samt 8 GB LPDDR5 RAM och antingen 128 eller 256 GB inbyggd lagring. Och naturligtvis stöder Xiaomi Mi 11 både 5G och Wi-Fi 6.

Den nya toppmodellen har dessutom en 108 Mp-vidvinkelkamera (f/1,85 OIS), 13 Mp 123° ultravidvinkel (f/2,4) och en så kallad telemakrolins på 5 Mp. Frontkameran är på 20 Mp.

Pris och tillgänglighet

Xiaomi Mi 11 finns i färgerna Midnight Grey och Horizon Blue. För modellen med 8 GB RAM och 128 GB lagring blir priset 8 000 kr, medan toppmodellen med 8 GB RAM och 256 GB lagring kostar 8 500 kr. Båda modellerna går att köpa i butik från och med den 22:e mars.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 39 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Annons
Annons

Läs också

En hittills hemlig rapport avslöjar att Huawei hade obegränsad tillgång till alla samtal i nederländska mobilnätet.
Får dessutom 5G och 12,9-tums Liquid Retina XDR-skärm.
Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.
Två nya mobiler med fokus på kameran.
Uppdaterad drönare med 1-tums kamera och 5,4K-video.
B&W PI5 och PI7 är äntligen här. Båda med aktiv brusreducering och toppmodellen har några extra coola funktioner.
En hittills hemlig rapport avslöjar att Huawei hade obegränsad tillgång till alla samtal i nederländska mobilnätet.
Får dessutom 5G och 12,9-tums Liquid Retina XDR-skärm.
Och 4K HDR och Dolby Vision för en bättre bild.
Äntligen kommer det en smart bricka till Apple-användare som gör att man kan hitta sina nycklar!
Touch ID, bättre ljud, fler färger och 4,5K-skärm.
475 kilometers räckvidd och ”kantig” komfort med plats för sju personer.
Sony FE 14mm F1.8 GM.
Känner du någon som gillar Lego-Mario? Nu får figuren sällskap av brorsan Luigi.
Samsungs nya tv-tjänst erbjuder direktsända tv-kanaler gratis.
Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.