Budgetmobiler med toppfunktioner

Xiaomi har lanserat fyra nya mobiler som de flesta har råd med. Den billigaste har 5G och den dyraste 108 megapixlar.
Annons
Annons
forfatter

Kinesiska Xiaomi har just presenterat sin nya serie mobiltelefoner, Redmi Note 10, och försöker flytta gränserna för vad man kan förvänta sig av mobiler i budget- mellanprisklassen. Det är verkligen inte vardagsmat att hitta 108 megapixlar, 120 Hz AMOLED-skärmar och 5G i mobiler som bara kostar ett par tusenlappar.

Serien består av fyra modeller: Redmi Note 10 Pro, Redmi Note 10S, Redmi Note 10 och Redmi Note 10 5G. Man vinner inga priser om man gissar vilken av dem som har 5G. Men att den dessutom är den billigaste kommer som en liten överraskning. Xiaomi har nämligen valt att inte bara stoppa in alla de lyxigaste funktionerna i en enda supermodell, utan har fördelat dem mellan modellerna i serien.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro. (Foto: Xiaomi)

Redmi Note 10 Pro vinner på skärm och kameraupplösning, med 108 megapixlar respektive 6,7-tums AMOLED-skärm med 120 Hz uppdateringshastighet. Telefonen har fyra kameror på baksidan, inklusive en huvudsensor med 108 Mp. Dessutom finns en tele-makro, en vidvinkelkamera och en djupsensor. Processorn är en Snapdragon 732G. Vi befinner ju oss trots allt i mellanklassen. Xiaomi har uppenbarligen lyssnat när vår testare, Peter Gotschalk, tillrättavisade Samsung för att inte lägga med en laddare till Galaxy S21 5G. Trots budgetpriset ingår nämligen en 33 W-snabbladdare. Svenskt pris är inte satt ännu, men 279 dollar innebär förmodligen 3 000 svenska kronor.

Xiaomi Redmi Note 10 5G. (Foto: Xiaomi)

 

Både Redmi Note 10S och Redmi Note 10 är utrustade med en 6,4-tums AMOLED-skärm. Skillnaden mellan dem är att Note 10S har en huvudkamera på 64 Mp, medan Note 10 får nöja sig med 48 Mp. De andra kamerorna är en 8 Mp-vidvinkel, en 4Mp-makro och en 2 Mp-porträttdjupsensor. Även här får man med en 33 W-snabbladdare på köpet. Priserna börjar gissningsvis på 2 000 respektive 2 500 kronor. Båda mobilerna drivs av en Snapdragon 678-processor, som beskrivs som ”bra för vardaglig användning”.

Annons

Redmi Note 10 5G har snabb 5G-uppkoppling, som vi hittills annars mest har sett i toppmodeller. Men med ett pris på 199 dollar lär de svenska priserna hamna någonstans mellan 2 000 och 2 500 kronor, beroende på mängden minne, vilket gör Redmi-telefonen till en av de billigaste med 5G. Den har en 48 Mp-kamera och 6,5-tums skärm. Processorn är en MediaTek Dimensity 700, som Xiaomi hävdar inte drar särskilt mycket ström. Här är 18 W-laddaren extrautrustning.

 

 

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 39 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Annons
Annons

Läs också

BlueParrott M300-XT har upp till 15 timmars samtalstid och reducerar oväsen från omgivningen med 80 procent.
Uppdaterad drönare med 1-tums kamera och 5,4K-video.
B&W PI5 och PI7 är äntligen här. Båda med aktiv brusreducering och toppmodellen har några extra coola funktioner.
En hittills hemlig rapport avslöjar att Huawei hade obegränsad tillgång till alla samtal i nederländska mobilnätet.
Får dessutom 5G och 12,9-tums Liquid Retina XDR-skärm.
Och 4K HDR och Dolby Vision för en bättre bild.
Äntligen kommer det en smart bricka till Apple-användare som gör att man kan hitta sina nycklar!
Touch ID, bättre ljud, fler färger och 4,5K-skärm.
475 kilometers räckvidd och ”kantig” komfort med plats för sju personer.
Sony FE 14mm F1.8 GM.
Känner du någon som gillar Lego-Mario? Nu får figuren sällskap av brorsan Luigi.
Samsungs nya tv-tjänst erbjuder direktsända tv-kanaler gratis.
Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.